Dünyanın en uzun tüneline Türk imzası

Düzenleyen:
Dünyanın en uzun  tüneline Türk imzası

Ekonomi Haberleri

Rönesans İnşaat, Zürih ile Milano arasındaki mesafeyi 1 saat kısaltacak olan 57 kilometrelik tünel inşaatında sona geldi. Açılış haziranda...

Dünya liginde hızla yükselen Türk müteahhitlik şirketlerinden Rönesans, dünyanın en uzun tüneli olmaya aday Gotthard Base'in yapımında sona geldi. Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri" listesinde 37'nci sıraya yükselen Rönesans'ın çatısı altındaki Rönesans İnşaat tarafından yapımı sürdürülen tünel, haziran ayında görkemli bir törenle açılacak. 40 aydır 4 bin kişinin çalıştığı, tamamlandığında 57 kilometrelik uzunluğu ile 'dünyanın en uzun tüneli' unvanını alacak olan İsviçre Alpleri'ndeki Gotthard Base, Zürih ile Rotterdam, Frankfurt, Basel, Gotthard ve Lugano şehirlerini birbirine bağlayacak. Bir konsorsiyum tarafından yürütülen, 16 milyar avro yatırım bütçesi olan tünel, Zürih-Milano mesafesini 1 saat azaltarak 2 saat 40 dakikaya düşürecek. Döşenen balastsız demiryolu sayesinde trenler, en yüksek kesinlik olan 250 kilometre hıza ulaşabilecek. Derinliği 2 bin 100 metreye kadar inen tünelin günlük 65 yolcu treni ve 250 yük treni kapasitesi bulunuyor. Açılışın yapılacağı haziran ayına kadar 5 bin test sürüşü de tamamlanmış olacak. Bu, dünyanın etrafını 3 defa dolaşmaya eş değer mesafeyi ifade ediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...