Dünyanın en lüks oteli Gezi'den etkilenmedi

- Güncelleme:
Dünyanın en lüks oteli Gezi'den etkilenmedi

Ekonomi Haberleri

Türkiye'ye ilk defa 'Dünyanın En Lüks Aile Oteli' ödülünü kazandıran Belek'teki Güral Tekirova Premiers'in patronu Harika Güral, Gezi olaylarının turizmi etkilemediğini söyledi.

Türkiye'ye ilk defa 'Dünyanın En Lüks Aile Oteli' ödülünü kazandıran Belek'teki Güral Tekirova Premiers'in patronu Harika Güral, Gezi olaylarının turizmi etkilemediğini söyledi. Şu an otellerinin yüzde 99 doluluk oranlarında bulunduğunu belirten Güral, bunun yüzde 85'inin yabancı turistlerden, kalan yüzde 15'inin Türklerden oluştuğunu söyledi. Şu ana kadar alınan rezervasyonların toplamı ile turizm grubu cirolarının 88 milyon TL'ye ulaştığını söyleyen Harika Güral, "2013 yılının sonunda 110 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Harika Güral ayrıca enerji ve maden sektörlerindeki aktif çalışmaların da sürdüğünü belirterek, "Antalya Manavgat ve Malatya'da elektrik üretimi için de yatırımlarımız devam ediyor. Antalya'da HES belgelerimizi tamamladık. İzmir Urla'da RES yatırımı yapacağız ayrıca Gediz'de de jeotermal kuyu açılışını gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Turizmin ülkemizde 12 aya yayılması için tedbirlerin alınması gerektiğini ve turistlerin tesis dışında da sosyalleşebilecekleri ortamların oluşturulmasının önemini vurgulayan Güral, Antalya'da arz fazlalığının oluştuğunu ve sektör olarak yatak sayısında önlemler alınması gerektiğini ifade etti. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...