Dünyaevine girmek zor! Kapı en az 500 bin liradan açılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Dünyaevine girmek zor! Kapı en az 500 bin liradan açılıyor

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Hükûmetin evleneceklere faizsiz kredi müjdesi gençleri rahatlattı. Dünyaevine girmenin bedeli ağır. Sadece mobilya ve beyaz eşya 250 bin lirayı geçiyor. Takılar ve düğün masrafıyla rakam 500 bin lirayı buluyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Evlenecek olanlar için Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verilmesi planlanan ‘Evlilik Kredisi’nin detayları belli oldu. Daha önce belirtilen 150 bin liralık rakamda bir değişikliğe gidilmezken, alınan kredinin 48 ay sıfır faiz ile geri ödenebileceği açıklandı. Ancak piyasa şartları dikkate alındığında bu rakam oldukça düşük kalıyor.

Geçen yıla göre ortalama bir evliliğin maliyeti yüzde 200 civarında artmış durumda. Bugün; evlenmenin başlıca masraf kalemleri olan düğün öncesi organizasyonlar (Nişan, nikâh, kına gecesi vs) düğün, çeyiz, ev eşyaları ve taşınma masrafları 500 bin lirayı buluyor. Üstelik bu rakamın için de takı masrafları dâhil değil.

KINA GECESİ 20 BİN

İlk olarak kız isteme ile başlayan serüven balayı masraflarına kadar devam ediyor. Kız isteme merasimi ortalama (çiçek, çikolata vs…) 3 bin lirayı buluyor. Ardından söz veya nişan süreci başlıyor. Bunu da evde yapmak isterseniz; yemek-ikram veya dekorasyon ile yüzükleri hesaba kattığınızda 15 bin lirayı geçiyor.

Şayet nişanı dışarıda yapacaksanız; mekân ücreti, elbiseler, saç-makyaj ve davetiler ile birlikte 40 bin lirayı geçiyor. Ayrıca kına gecesi veya bekârlığa veda partisi de isterseniz bu organizasyon da 20 bin lira civarında…

DÜĞÜNDE HARCAMA ÇOK

Düğün ve nikâhı aynı anda yapacaksanız; gelinlik ve damatlık, nikâh veya düğün salonu ücreti, fotoğrafçı, nikâh davetiyesi, nikâh şekeri/hediyeliği, gelin arabası, çiçek ve hediyeler ile birlikte 120 bin lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Bu rakam talebe göre daha da yükseliyor.

BEYAZ EŞYA 120 BİN

Düğünden sonra en büyük masrafları ev eşyaları oluşturuyor. Sadece; televizyon, fırın, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, buzdolabı, ocak ve süpürge gibi temel ihtiyaçlar 120 bin liradan başlıyor.

Yemek takımı, tencere seti, elektrikli mutfak gereçleri ise 40-50 bin lirayı buluyor. Ayrıca, yatak odası takımı, yemek odası takımı ve koltuk takımı da aldığınızda bunun faturası 100 bin lirayı geçiyor.

TAŞINMA DA MASRAF

Öte yandan kiracı olarak bir eve çıktığınızı düşünürseniz; taşınma masrafları, kira-depozito ve emlakçı komisyonu ile birlikte 50 bin liralık bir masraf tutuyor. Şayet balayına tatile de giderseniz bu da 25 bin civarında bir rakama tekabül ediyor. Düğün takıları ise talebe bağlı olarak değişiyor. 

DÜĞÜN TAKILARI KÜÇÜLDÜ

Son dönemde altın fiyatlarında yaşanan yükseliş sebebiyle düğün ve nikâh organizasyonlarında takıların boyutları küçülmeye başladı. Normal şartlarda en düşük takı olarak çeyrek takılırken, şimdiler de gram veya para tercih ediliyor. Bu da evlenen çiftlerin yaptıkları harcamayı karşılamıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...