Dünyaca ünlü Ortaca limonunun kıtalar arası yolculuğu başladı: Rekolte beklentisi 100 bin ton

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Dünyaca ünlü Ortaca limonunun kıtalar arası yolculuğu başladı: Rekolte beklentisi 100 bin ton

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dünyaca ünlü Ortaca limonunun hasadı başladı. Hasada katılan Kaymakam Kenan Aktaş, limonun başta AB ülkelere olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerine ihraç edildiğini söyledi.

Türkiye'nin turizmle anılan bölgelerinden olan Muğla'nın Ortaca ilçesinde dünyaca ünlü narenciye hasat edilmeye başladı. Kaymakam Kenan Aktaş, yıllık 100 bin tonun üzerinde limon üretimi yapılan ve ihracatın önemli bir ürünü olan limonu hasat eden işçilerle bir araya geldi. İşçilerle hasada katılan Kaymakam Aktaş, kaymakamlığın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu yıl sadece Ortaca’dan 100 bin tonun üzerinde rekolte beklendiğini ifade etti.

LİMONUN KITALAR ARASI YOLCULUĞU BAŞLADI

 Başta AB ülkeleri olmak üzere İngiltere, Rusya ve Kanada’ya kadar bir çok ülkeye ihraç edilen Ortaca limonunun kıtalar arası yolculuğunun başladığını belirten Kaymakam Aktaş, sektör çalışanlarına bereketli sezon diledi.

Tarım ve turizmin en önemli merkezlerinden biri olan Ortaca’da yaklaşık 21 bin 300 dönüm alanda başta limon olmak üzere narenciye üretimi yapıldığını kaydeden Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, "Tabii güzellikleri, tarihi eserleri, deniz ve kumunun yanında verimli toprakları ile önemli bir tarım merkezi olan Ortaca’da limon önemli bir yere sahiptir.

Dünyaca ünlü Ortaca limonunun kıtalar arası yolculuğu başladı: Rekolte beklentisi 100 bin ton

İlçemizde yıllık ortalama 100 bin tonun üzerinde limon üretilmektedir. Üretilen bu limonlar genellikle ihraç edilmektedir. Ağırlıklı olarak Almanya ve Hollanda gibi AB ülkeleri ile İngiltere, Rusya ve Ukrayna’nın yanı sıra Kanada’ya kadar ihraç edilen Ortaca limonu tadının yanında ülke ekonomisine önemli katkılar sunmaktadır" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...