Dünya helal pazarı 500 milyar $’a koşuyor

Düzenleyen:
Dünya helal pazarı  500 milyar $’a koşuyor

Ekonomi Haberleri

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, dünya helal pazarının 500 milyar dolara koştuğunu söyledi.

Helal Sertifikalı ürünler konusunda önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Büyüközer, “Helal ve Tayyib ürün talebi her şeyden önce inanan insanların en temel imani bir meselesidir. Ancak her sosyal aktivitenin bir de göz ardı edilemeyecek bir ekonomik değere sahip olduğu gerçeği de bulunmaktadır. 2 milyara yakın Müslüman nüfusun Helal ve Tayyib ürün ve hizmetin yıllık talep potansiyeli toplam 2.5 trilyon dolar olmasına karşın bugün fiili gerçekleşme 500 milyar dolara doğru ilerlemektedir. Bu büyüme devam ederken bir yandan da etiketlerde muteber helal logolu etiket görme arayışı da öne çıkıyor” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...