Dünya gazetesi yazarından vatandaşı sevindirecek asgari ücret tahmini: 'En az 9.900 TL olacak'

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Dünya gazetesi yazarından vatandaşı sevindirecek asgari ücret tahmini: 'En az 9.900 TL olacak'

EKONOMİ Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği yeni yılda asgari ücret oranının ne kadar olacağına dair soruya Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz'dan, sevindirecek bir tahmin geldi. Dünya yazarı Şeref Oğuz, "Asgari ücrete yüzde 80 ve üzeri zam gelmesi sürpriz olmaz" deyip nedenleri ile açıkladı.

2023 yılı asgari ücret zammı ile ilgili fiyat aralıklarına yönelik birçok tahmin gündeme gelirken, çarpıcı bir yorum da Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in sık sık dillendirdiği 'yüksek ölçekli asgari ücret zammı' söylemleri vatandaşta büyük beklenti oluştururken, Oğuz, söz konusu zammın yüzde 80'i bulacağını iddia etti. Şeref Oğuz, "Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete yüzde 80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz." açıklamasını yaptı.

Dünya gazetesi yazarından vatandaşı sevindirecek asgari ücret tahmini: 'En az 9.900 TL olacak'
Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz.

"ASGARİ ÜCRETE EN AZ YÜZDE 80 ZAM GELECEK"

Şeref Oğuz Asgari Ücret zammına ilişkin, "Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete %80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz.  Bu ölçüt, sadece asgari ücret için değil, tabanfiyat, katsayı, kamu işçileri toplu sözleşme zammı, emekli maaşları, öğrenci kredileri ve benzeri tüm sosyal alanlarda geçerli olabilecek." ifadelerini kullandı.

"ASGARİ ÜCRET 9.900 TL OLACAK"

Şeref Oğuz'un iddia ettiği gibi asgari ücrete yüzde 80 zam yapılması durumunda maaşlar 10 bin liraya dayanacak. İlk kez yapılan Temmuz ara zammıyla asgari ücret 5.500 TL'ye yükseltilmişti. Halen 5.500 TL maaş alan asgari ücretlilerin zamlı maaşları 9.900 TL olacak. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...