Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye yeni destek: Toplam fon 35 milyar dolara çıkacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye yeni destek: Toplam fon 35 milyar dolara çıkacak

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye ekonomisini istikrara kavuşturacak politikaların uygulanmasında Türkiye'ye eşlik etmeye kararlı olduklarını söyledi. Lopez, Türkiye'ye toplam desteğin 35 milyar dolara çıkacağını söyledi.

Deprem bölgesi için son olarak Türkiye'ye 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlayan Dünya Bankası'ndan kaynak aktarımı büyüyor. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye'ye ayrılan fonun 35 milyar dolara çıkacağını söyledi. 

EK 18 MİLYAR DOLARLIK PAKET

Türkiye ekonomisini istikrara kavuşturacak politikaların uygulanmasında Türkiye'ye eşlik etmeye kararlı olduklarını söyleyen Lopez, "17 milyar dolarlık programımıza ek olarak, 18 milyar dolarlık ek yardım sunmayı öngörüyoruz" dedi.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto López'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Gerçekten de Dünya Bankası Grubu'nun Türkiye'de, ülke ile kurumumuz arasındaki mükemmel ortaklığı yansıtan büyük bir programı var. Halihazırda, 17 milyar doların üzerinde uygulama aşamasında olan operasyonlarımız bulunmaktadır. Devam etmekte olan 17 milyar dolarlık programımıza ek olarak, önümüzdeki üç yıl içinde Dünya Bankası Grubu Yönetim Kurulu'na 18 milyar dolarlık yeni operasyonlar hazırlamayı ve sunmayı öngörüyoruz.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye yeni destek: Toplam fon 35 milyar dolara çıkacak

TOPLAM FON 35 MİLYAR DOLARA ÇIKACAK

Türk özel sektörüne yönelik destek, doğrudan yatırım, garantiler ve yaklaşık 5 milyar dolarlık ticari finansmanın harekete geçirilmesi yoluyla bunun üçte ikisi kadar olabilir. Dolayısıyla, Banka Grubu İcra Direktörlerinin farklı operasyonları onaylamasına bağlı olarak, tüm finansman araçları dikkate alındığında bu, yaklaşık 35 milyar dolarlık geçici bir toplam mali paket anlamına gelmektedir.

TÜRKİYE'NİN ÇABALARINI DESTEKLEMEYE HAZIRIZ

Geçtiğimiz 20 yıl boyunca Türkiye'nin ekonomik performansı çok iyiydi ve bu durum nüfusun yaşam standardında önemli iyileşmelere yol açtı. Merkez Bankası tarafından uygulanmakta olan para politikasının sıkılaştırılması, bozucu mali düzenlemelerin gevşetilmesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mali açığı azaltmaya yönelik mali gelir tedbirlerinin doğru yönde atılmış adımlar olduğuna inanıyoruz. Liradaki değer kaybı nedeniyle kısa vadede enflasyonun arttığını görmek mümkün olsa da uzun vadede yüksek büyümenin sağlanması için enflasyonun düşürülmesi kilit önem taşımaktadır. Merkez Bankası tarafından uygulanmakta olan kademeli yaklaşım uygundur. OVP'nin hükümetin makroekonomik istikrar çabalarının temelini oluşturacak politikalara ilişkin geniş bir bakış açısı sunduğunu düşünüyorum. Dünya Bankası Grubu'nun bakış açısından ekleyebileceğim tek şey, yapısal gündemin uygulanması konusunda hükümetin çabalarını desteklemeye hazır olduğumuzdur."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...