Dünya Bankası büyüme için "yüzde 4" diyemedi!

Dünya Bankası büyüme için "yüzde 4" diyemedi!

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin 2014 büyüme tahminini yüzde 2.4'ten yüzde 3.5'e yükselten Dünya Bankası, yine hükümetin yüzde 4'lük hedefinin gerisinde kaldı

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2014 yılı ekonomik büyüme tahminini yüzde 2.4'ten, yüzde 3.5'e yükseltti. Dünya Bankası tarafından hazırlanan "Türkiye'nin Ekonomi Notu" başlıklı raporda, güçlenen ihracat ve devam eden kamu talebi sayesinde ekonominin dayanıklılığını koruduğu belirtildi. Raporda, "İç talepte bir ivme kaybı olmasına rağmen, 2014 yılının ilk çeyreğinde GSYH büyüme oranı direncini korumuştur. Ekonomik faaliyet göstergeleri yılın geri kalan bölümü için yeniden dengelenme sürecinin devamına işaret ediyor" görüşlerine yer verildi. Dünya Bankası Türkiye Ofisi Başekonomisti Marina Wes, "2014 için revize büyüme tahminimiz yüzde 3.5. Kısa vadede görünüm güçlendi. Avro Bölgesi'nde bir toparlanma gördük. Özellikle Türkiye'de kamu sektörü harcaması güçlü bir biçimde ilerledi. Bu da bizim tahminlerimizi güncellememizi sağladı" dedi. Dünya Bankası Kalkınma Araştırmaları Grubu Yöneticisi Andrew Burns ise, "Yüksek gelirli Avrupa ülkelerindeki toparlanmanın etkisiyle Türkiye'deki büyüme de hızlanacak" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...