Dünya bankacılık devi Türkiye'ye geliyor

Dünya bankacılık devi Türkiye'ye geliyor

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dünyanın sayılı bankalarından birinin Türkiye'ye gelmek için lisans başvurusunda bulunduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dünyanın sayılı bankalarından birinin daha Türkiye'ye gelmek için lisansbaşvurusunda bulunduğunu belirterek, "Gerekli sermayeyi getirip koyacak" dedi. İNTES'in geleneksel yemeğinde konuşan Babacan, toplantının basına kapalı bölümünde önemli mesajlar verdi. Edinilen bilgilere göre; ekonomideki son gelişmeleri değerlendiren Babacan'a inşaat müteahhitleri de ihale kanunu, iş güvenliği politikası gibi konulardan duydukları rahatsızlıkları ve kaygıları iletti.

Babacan, yabancı sermayede son dönemde bir çekilme ve yavaşlama olduğunu da kabul ederken, bu durumun geçici olduğunu vurguladı. Babacan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de bankacılık lisansı almak için yeni bir başvuru aldıklarını söyledi.

Babacan, söz konusu bankanın lisans başvurusuna olumlu bakıldığını ifade ederken, dünyanın sayılı bankalarından birisi olduğunu da sözlerine ekledi. Babacan, bankanın banka kurmak için gereken sermayeyi de getireceğine işaret ederken, "Yakında ismini de duyarsınız. Bu bankacılık devi 300 milyon doları da getirip koyacak" dedi. Cenk ESEN - Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...