Düğmeye basıldı: 'İlk Evim'de 15 bin konut ihaleye çıkıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Düğmeye basıldı: 'İlk Evim'de 15 bin konut ihaleye çıkıyor

Ekonomi Haberleri

'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyasında ihale aşamasında olan konut sayısının 15 bin 576’ya ulaştığını belirten Bakan Kurum, kura çekimlerinin 5 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bütçe görüşmeleri, dün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının bütçesiyle devam etti. Komisyonda sunum yapan Bakan Murat Kurum, İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyası kapsamında ihale aşamasında olan konut sayısının 15 bin 576’ya ulaştığını belirterek, kura çekimlerinin 5 ay içinde tamamlanacağını, iki yılda 250 bin konutun teslim edileceğini  söyledi.

İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyasına 8 milyonu aşkın başvuru yapıldığını anlatan Kurum, 5 milyon 135 bin başvurunun kuraya katılmaya hak kazandığını belirterek, “Sosyal konut hamlemizin en büyük destekçisi 2 milyon 30 bin başvuru sayısıyla gençlerimiz oldu. Başvuruların 505 binini emekli, 256 binini engelli kardeşlerimiz, 6 bin 493’ünü şehitlerimizin emaneti olan ailelerimiz ve gazilerimiz yaptı” dedi.

3.297 YENİ İSTİHDAM

Bakan Kurum ayrıca istihdam müjdesi verirken şunları söyledi: "Bakanlığımız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarına merkezi yerleştirme sistemi ile çeşitli branşlarda toplam 3.297 personel istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık. Alım işlemlerini başlatıyoruz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...