Düğmeye basıldı! Çalışan emekliye de 5 bin TL müjdesi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Düğmeye basıldı! Çalışan emekliye de 5 bin TL müjdesi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çalışmayan emeklilere verilen ikramiyenin, bütün emeklilere verilmesi için düğmeye basıldı. Emekli çiftçilerin “Biz de istiyoruz” demesi üzerine AK Parti, diğer talepleri de göz önüne alarak konuyu Erdoğan’a iletti. Erdoğan da bütün emeklilere ikramiye verilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Çalışmayan emeklilere verilen 5.000 liralık ikramiyeden istisna tutulan diğer emeklilerle ilgili tartışmalar hız kesmiyor. AK Parti yönetimi önce ikramiyeden yararlanamayan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı emeklilere ikramiye verilmesi için çalışma başlattı. Ancak bu defa da emekli muhtarlar, emekli belediye ve il genel meclisi üyelerinin de ikramiyeden faydalanamadığı ortaya çıktı.

AK Parti’de muhtar, il genel ve belediye meclisi üyeleri seçimle iş başına geldikleri için ‘çalışan emekli’ statüsünde olmamaları gerektiği görüşü hâkim. Bu sebeple ikramiyenin kapsamının genişletilmesi gündeme geldi. AK Parti’ye ayrıca bir süredir çalışan emeklilere de ikramiye talepleri geliyordu. Edinilen bilgilere göre; tepkiler üzerine AK Parti yöneticileri bir defa daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

ERDOĞAN ÖNERİYE SICAK BAKIYOR

Parti kurmayları, Cumhurbaşkanı’na “Emekliler için çok güzel bir uygulama yaptık; ancak bu istisnalar sebebiyle olumlu yanı değil, olumsuzlukları tartışılıyor. Bir düzenleme yapıp çalışan emekliler dâhil bütün emeklilere verelim” önerisini götürdü. Cumhurbaşkanı’nın öneriye sıcak baktığı, bütün emeklilere 5.000 lira verilmesi yönünde hazırlık yapılmasını istediği öğrenildi. Eğer çalışan emekliye de ikramiye karara bağlanırsa kanuni bir düzenlemeye gidilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...