Düden Şelalesi'ne ziyaretçi akını

Düden Şelalesi'ne ziyaretçi akını

EKONOMİ Haberleri

Eşsiz manzarasıyla her yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlayan dünyaca ünlü Düden Şelalesi, dokuz günlük Kurban Bayramı tatili sebebiyle hareketli günler yaşıyor.

Düden Şelalesi'ni 2022 yılının ilk altı ayında 300 bin kişi, sadece haziran ayında ise 50 bin kişi ziyaret etti. Elde edilen veriler, turizmin en iyi dönemlerinden 2019 yılının ilk altı ayını ise 100 bin kişi geride bıraktı. Kurban Bayramı tatili sonunda ise mevcut rakamların katlayarak daha da artması bekleniyor. Yağışlarla birlikte su debisinde yükselme görülen şelale, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini bu aylarda daha da çekiyor. Kepez ilçesi Varsak Mahallesi’nde yer alan şelalenin çıkış noktasına Türkiye’nin farklı illerinden gelen tatilciler, şelalenin döküldüğü alanda da yoğunluk oluşturup hem serinledi hem de kartpostallık manzarada fotoğraf çekindi. Almanya’da yaşayan arkadaşıyla birlikte şelaleye gezi amaçlı geldiğini belirten Esra Tüzü “Doğa harikası bir yer, bayıldık buraya” derken, bir başka ziyaretçi Gürsel Akça da “Çok harika bir yer. Şehrin içinde böyle bir doğal oluşum çok hoşuma gitti. Herkesin görmesi gerekiyor” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...