Döviz kurlarına ABD dopingi! Dolar ve Euro güne rekorla başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Döviz kurlarına ABD dopingi! Dolar ve Euro güne rekorla başladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD'de enflasyon yavaşlamaya başladığına işaret eden TÜFE rakamlarının ardından döviz kurlarında yükseliş giderek hızlandı. Dolar ve Euro güne yeni rekorla başladı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararında etkili olacak Tüketici Enflasyon (TÜFE) verisinin beklentilerin altında gerçekleşmesinin ardından döviz kurlarında tansiyon yükseldi. Dolar ve euro kritik verinin ardından tarihi seviyelerini yeniledi.

DOLAR KURUNDA YENİ REKOR

Gördüğü en yüksek seviyeyi 28.7072 TL'ye kadar yükselten Dolar/TL, yeni güne yeni rekor kırdı. Dolar/TL kuru Asya piyasalarında 28,76 TL seviyesine kadar yükseldi. Daha sonra geri çekilen kur 28.6712 TL seviyesinde dengeledi.

EURO 31 TL'NİN ÜZERİNDE SEYREDİYOR

Euro, ABD TÜFE rakamlarıyla düşüşe geçen Dolar endeksinin etkisiyle uluslararası piyasalarda yükselişe geçti. Geçen hafta 31 TL'yi test eden Euro/TL kritik veri sonrasında yeniden 31 TL'yi aştı. Türk lirası karşısında son bir haftada yüzde 2’den fazla yükselen Euro/TL yeni günde 31.31 TL'ye kadar yükselerek tarihi seviyesini yeniledi.

Euro, anlık olarak 31.1857 TL seviyesindeni işlem görüyor.

Diğer döviz kurlarındaki tablo ise şu şekilde:

  • İngiliz sterlini yüzde 0,01 düşüşle 35,8176 lira
  • İsviçre frangı yüzde 0,08 yükselişle 32,2520 lira
  • Rus rublesi yüzde 0,5 yükselişle 0,3180 lira
  • Çin yuanı yüzde 0,28 yükselişle 3,9585 lira
  • Japon yeni yüzde 0,16 düşüşle 0,1904 lira

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...