Dönüşümle yeni bir Hakkari kurulacak

- Güncelleme:
Dönüşümle yeni bir Hakkari kurulacak

Ekonomi Haberleri

Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm planlarına Anadolu'daki illeri de eklediklerini belirterek, 'Hakkari özellikle üzerinde durduğumuz bir şehir' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm uygulamalarını Anadolu illerine kaydıracaklarını belirterek özellikle Hakkari'nin örnek şehir olması için proje hazırladıklarını açıkladı. 4 Ekim 2012'den bu yana kentsel dönüşüm çerçevesinde 50 bin konutun yıkımı yapıldığını belirten Bayraktar, yıl sonuna kadar bu rakamın 200 bine, 2014 yılı sonu itibariyle 400 bine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Kentsel dönüşümün büyük bölümünün İstanbul'da Esenler, Bağcılar, GOP, Kartal, Kağıthane ve Fikirtepe'de gerçekleştirildiğini belirten Bayraktar, Antalya ve Bursa'nın bu konuda istekli ve hazırlıklı olduğunu hatırlattı. Kentsel dönüşümün kapsamındaki yeni planlara Anadolu illerini aldıklarını belirten Bayraktar, şöyle konuştu: "Şimdiye kadar sürdürdüğümüz çalışmaların yüzde 70'i İstanbul, yüzde 30'u diğer illerdi. Ancak yeni planımızda yüzde 70 Anadolu illeri olacak. Önümüzdeki dönem bu konuda hazırlığı olan Van, Erciş, Hakkari, Gaziantep ve İzmir'le devam edeceğiz, onlar istekli. Hakkari özellikle üzerinde durduğumuz bir şehir. Örnek şehir olması için projelerimiz var. Ama biraz zamana ihtiyacımız var. Bu çalışmalar çözüm sürecine de olumlu katkıda bulunacak"
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...