Dönüşüm ada bazlı olsun

Düzenleyen:
Dönüşüm ada bazlı olsun

Ekonomi Haberleri

Terörün mağdur ettiği yerlerde hükümetin gerçekleştireceği kentsel dönüşüm çalışmalarını Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, değerlendirdi.

Sinem Erciyas ANKARA
Terörün mağdur ettiği yerlerde hükümetin gerçekleştireceği kentsel dönüşüm çalışmalarını Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, değerlendirdi. Bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle yapı denetim ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sekteye uğradığını ifade eden Şahin, “Güneydoğu’da yapı denetimle ilgili büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Ada bazında kentsel dönüşüm Doğu ve Güneydoğu’da yapılabilir. Ada bazında derken, 10 tane gecekondunun kapladığı bir alanla 1 tane apartmanın kapladığı alanı düşünün çevresi bomboş kalacak. Bu alan yeşil alan yapılsın ya da kreş yapılsın” dedi. Devletin bu bölgelere yeni kentler yapacağına işaret eden Şahin, “Tabii bunu art niyetli kullanmamak lazım. Burada olan ‘benim evim de çürük, benim evimde de kurşun izi var’ bu değil yani. Binanın gerçekten mağdur bir bina olması lazım” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...