Dolar/TL tepetaklak!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dolar/TL tepetaklak!

Ekonomi Haberleri  / AA

Dolar/TL 2,9167'le Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ardından en düşük seviyeye geriledi.

Bugüne düşüşle başlayan dolar/TL, küresel piyasalarda dolara olan  talebin azalması ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin değer kazanmasının  desteğiyle 2,92'in altına indi. Dolar/TL, FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında en düşük seviye olan  2,9167'yi görmesinin ardından saat 15.55 itibarıyla 2,9280 seviyesinden alıcı  buluyor. Avro/TL yüzde 0,30 artışla 3,3020'den, sterlin/TL ise yatay bir seyirli  yüzde 3,7940'tan işlem görüyor.

Analistler, piyasalarda gelişmiş ülke merkez bankalarından beklenen  teşvik hamleleri ve ABD’den gelen kötü verilerin etkisiyle iyimserlik yaşandığını  belirtiyor.

Bu durumun ABD’de faizlerin uzun süre düşük kalacağı ve ABD Merkez  Bankasının (Fed) faiz artırımı için aralık ayını pas geçebileceği beklentisinin  artmasına yol açtığını ifade eden analistler, dolar endeksinin 94,42 ile yaklaşık  2 ayın en düşük seviyesine gerilediğini ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin  değer kazandığını dile getiriyor.

Analistler, dolar/TL'nin FETÖ'nin darbe girişimi sonrası tarihi  seviyesi olan 3,0963'ü görmesinin ardından 2,92'nin altına inmesinin psikolojik  açıdan çok önemli olduğuna dikkati çekiyor.

Teknik açıdan dolar/TL'de 2,9130 - 2,9050 seviyelerinin destek  konumunda bulunduğunu belirten analistler, olası yükselişlerde 2,9450 - 2,9550  seviyelerinin ise direnç konumunda olacağını kaydediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...