Doların patronu altını tetikledi: Fed sonrası piyasalarda ralli, son 10 günün en yükseğinde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Doların patronu altını tetikledi: Fed sonrası piyasalarda ralli, son 10 günün en yükseğinde

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankası (Fed) beklenen faiz kararını açıkladı. Karar sonrasında doların patronu Powell'ın verdiği mesajlar altını tetikledi. Spot altın son 10 günün en yüksek seviyesini gördü. İşte Fed sonrası dolar ve gram altında son durum...

ABD Merkez Bankası (Fed) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Fed politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltti. Fed Başkanı Powell ise kararın ardından yaptığı açıklamalarda piyasaların son olmasını beklediği faiz artışlarının süreceği mesajını verdi. Powell'ın açıklamaları altın fiyatlarını tetikledi. Ons altın son 10 günün en iyi performansını sergiledi. İşte Fed sonrası döviz ve emtia fiyatlarında son durum...

DOLAR GÜÇ KAYBETTİ

Fed'in faiz kararı ve Powell'ın açıklamalarının ardından dolar güç kaybetti. Karar öncesinde 101 puanda olan dolar endeksi, faiz kararının açıklanmasından dakikalar sonra 100 puan sınırına çekildi. Dolar endeksinde yaşanan değişimle Dolar/TL  Asya seansında  26,84 TL'ye kadar geri çekildi. Daha sonra toparlanan dolar endeksi 100.70 seviyesine Dolar/TL ise 26,9550 TL'ye yükseldi.

Dolar kuru, açılışın ardından anlık bir yükselişle 27,0437 TL'ye kadar yükseldi.

Avrupa Bölgesi PMI verilerinin beklentilerin altında gelmesi'nin ardından 30 TL'nin altına sarkan, Euro/TL ise 29.93 TL'den fiyatlanıyor. Euro'da gözler Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından bugün açıklanacak faiz kararında olacak.

Doların patronu altını tetikledi: Fed sonrası piyasalarda ralli, son 10 günün en yükseğinde

ALTIN YÜKSELİŞTE

Doların patronu Powell’ın artışların devamının verilere bağlı olacağı açıklaması, yukarı yönlü eğilimlerini güçlendiren kıymetli maden piyasasında artış gösterdi. Özellikle gümüş piyasasında güçlü kazançlar görüldü.

Dünkü işlemlerde 1962,08 dolar ile günün en düşüğünü kaydeden Ons altın, faiz kararının ardından yükselişe geçti. Karar sonrasında yüzde 0,3 yükselişle 1.978 dolara çıkan Ons altın, 20 Temmuz'dan bu yana ilk kez 1982 dolar seviyesinin üzerini test etti. 

Ons altın fiyatı saat 09:00 sularında yüzde 0,2 yükselişle 1976,07 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTINDA SON DURUM

Merkez Bankası'nın kararı öncesinde gram altın  1734 TL'ye kadar yükselen, Fed kararı öncesinde 1700 TL seviyesine geri çekilen gram altın, dalgalı bir performans göstermeye devam ediyor. 

Gram altın fiyatı saat 09:00 sularında yüzde 0,34 yükselişle 1712,49 lirada seyrediyor. Kapalı Çarşı'da ise 1731 TL'den fiyatlanıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...