Dolar'da Ukrayna savaşından bu yana ilk! Dolar/ruble paritesi şaha kalktı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dolar'da Ukrayna savaşından bu yana ilk! Dolar/ruble paritesi şaha kalktı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dolar/Ruble paritesi Ukrayna savaşından bu yana en yüksek seviyesini gördü. Parite 18 ay sonra 102 puan seviyesini aştı.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşın ardından sert düşen Dolar/Ruble paritesi yeniden yükselişe geçti. Rusya Merkez Bankası'nın dolar kurundaki yükselişe faiz müdahalesinin ardından parite, 102 puan seviyesini aştı.

18 AYIN ZİRVESİNDE

Moskova Borsası verilerine göre, cuma gününü 100,4 seviyesinden tamamlayan dolar/ruble paritesi, haftanın ilk işlem gününde yüzde 1,7 değer kazandı ve 102,1'le son 18 ayın zirvesine çıktı. Analistler, devam eden Ukrayna savaşının yanı sıra Filistin ile İsrail arasında artan gerginliğin rubledeki değer kaybında etkili olduğunu dile getirdi.

RUSYA'DAN DOLARA MÜDAHALE

Rusya Merkez Bankası, rubledeki değer kaybıyla artan yüksek enflasyon tehlikesi nedeniyle faiz oranını 15 Ağustos’ta yüzde 8,5’ten yüzde 12’ye, 15 Eylül’de de yüzde 13’e yükseltmişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...