Dolarda jeopolitik risk ve FED gerilimi

Düzenleyen:
Dolarda jeopolitik risk ve FED gerilimi

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankasının (FED) “faiz artıracağı” yönündeki beklentilerin artması ve Irak ile Suriye kaynaklı jeopolitik risklerin yükselmesi, doları yeni zirvelere taşıdı.

Dolar, dünkü işlemlerde 3,1270’i görerek, tarihî yüksek noktasına ulaştı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Gerek kamu borçlanmamızdan dolayı, gerek özel sektörün döviz bazındaki dış borçlarına baktığımız zaman, endişe duymamızı gerektirecek bir şey yok. Aşırı oynamalar olmaması, kırılmalar yaşanmaması kaydıyla yaşanan gelişmeleri normal görüyoruz. Önümüzdeki süreçte piyasanın kendi dinamikleriyle sağlayacağı seviyeler, bizim için kabul edilebilir seviyelerdir” dedi. Bu arada İntegral Menkul Değerler Analisti Eda Karadağ, “Kurun, psikolojik seviyelerin üzerinde seyretmesi, yeni ataklara sebep olabilir. Geri çekilmelerin oluşması durumunda da 3,10 TL seviyesi kritik destek görevi oluşturabilir” yorumunda bulundu. Destek Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekçen de şunları söyledi: “Ay başından bu yana gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolara karşı performansına bakıldığında, benzer bir oynaklık olduğunu izliyoruz. Aynı zamanda ABD 10 yıllık tahvil faizinin 1,86’ya çıktığını ve son 4 ayın zirvesine ulaştığını belirtelim. Bu, FED baskısının arttığına dair önemli bir gösterge...”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...