Dolara yönelim gittikçe azalıyor

Dolara yönelim gittikçe azalıyor

EKONOMİ Haberleri

Merkez Bankasının 51 profesyonel ile gerçekleştirdiği şubat ayına ilişkin “Piyasa Katılımcıları Anketi” yayımladı. Katılımcıların yıl sonu dolar/TL beklentisi 16,04 oldu.

12 ay sonrası dolar beklentisi ise 16,85’ten 16,62’ye düştü. “Kur korumalı mevduat” başta olmak üzere ekonomi yönetimi tarafından hayata geçirilen tedbirlerin, dolara yönelme eğilimini de kırdığı görüldü. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında “Kuru korumalı mevduatın büyüklüğü 340 milyar TL’ye ulaştı. Bunun içinde dövizden dönüşlerin payı da yüzde 49 olarak gerçekleşti. Tüzel kişiler için 6 ay vade sınırı neden var? 90 milyar dolar mevduat var orada. Şirketlerimiz 6 ay boyunca bu dövizi bloke ediyor. Demek ki nakit akışında o paraya ihtiyaç yok. Bu sebeple 6 ay vade gayet iyi, 3 aya indirmeyi düşünmüyoruz.

HEDEF 25 MİLYAR DOLAR

Yastık altı altınlar için açıklayacağımız paketten de, en az 25 milyar dolar beklentimiz var. Bu ülke, bir model değişikliğine girdi. Geri dönüş yok. Her şeyi kamu bankalarına yüklemek doğru değil. Özel bankaları TCMB ucuz bir şekilde fonluyor. Bu fonla onlar da işlerini yapsın. 136 ülkede merkez bankalarının verdiği faiz negatif” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada Bakan Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Görüşmede, bugün açıklanacak olan ekonomi paketi ile ilgili son durumun ele alındığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...