Dolar zirve yaptı ve geriye döndü

Dolar zirve yaptı ve geriye döndü

Ekonomi Haberleri

ABD'de faizlerin artırılacağına dair beklentilerle özellikle gelişmekte olan ülkelerde hızlı yükselen dolar, dün tarihî zirvesini yeniledi.

Seçim sonuçlarındaki belirsizliğin de etkilediği piyasada TL'deki değer kaybı arttı. Resmi tatile rağmen önceki gün 2.7343 TL'ye kadar çıkan dolar, nbsp;2.7435 lira ile yeni zirvesine ulaştı.?Gün sonunda satışlarla 2.7263 TL'ye geriledi. Avro ise 2.9533 TL ile 2014 mayıs ayından bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Uzmanlar, dün petrolün varil fiyatının 65.58 dolara yükselmesinin, dolardaki çıkışta etkili olduğunu belirtirken, "Merkez Bankası, şimdiye kadar olanlara daha etkili adımlar eklemezse kur daha da yükselir" yorumunu yapıyor ve bu seviyenin ardından 2.80'e doğru adımların görülebileceğini ifade ediyor. Altın fiyatlarında da yükseliş devam ediyor. Dün Kapalıçarşı'da külçe altının gram satış fiyatı 104.45 TL, cumhuriyet altınının fiyatı 696 liradan alıcıya ulaştı. Bir ay önce külçe altının gram satışı 98 lira, cumhuriyet altını ise 654 liradan işlem görüyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...