Dolar yılın zirvesinde, gözler merkez bankalarında!

Dolar yılın zirvesinde, gözler merkez bankalarında!

EKONOMİ Haberleri

Yılbaşından bu yana TL’ye karşı yüzde 30’un üzerinde değerlenen dolarda yükseliş devam ediyor. Dolardaki küresel güçlenmeye bağlı olarak Dolar/TL kuru dün 17,60 seviyesini test ederek yılın zirvesini görürken, gözler bugün açıklanacak Türkiye ve Avrupa’daki iki önemli faiz kararına çevrildi.

Geçen yılın son 4 toplantısında faizi 500 baz puan indiren TCMB, bu yılki 6 toplantısında da değişikliğe gitmeyerek, faizi yüzde 14,00 seviyesinde tutuyor. TCMB’den sürpriz beklenmezken Avrupa Merkez Bankasının (ECB) bugünkü toplantısında 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesi öngörülüyor. Geçtiğimiz günlerde 1’in altına inen Avro/Dolar paritesi ECB faiz kararı öncesi 1,02 seviyesinin üzerini test etti. Uzmanlar, son zamanlarda artan enflasyon riskleriyle birlikte Avrupa’da 50 baz puanlık artışın daha uygun olabileceğini belirtirken, bu artışın eylülde yapılabileceğine işaret ediyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...