Dolar yeni haftada frene bastı

Düzenleyen:
Dolar yeni haftada frene bastı

Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kıran dolar/TL, yeni haftada frene bastı. Dolar/TL bugün 3.42 seviyesinden güne başladı.

Dün ABD'de açıklanan 3'üncü çeyrek büyüme verisinin beklentilerin üzerinde yüzde 3.2'ye revize edilmesi ve  ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Jerome Powell'ın konuşmasının ardından gün içinde 3.43'ün üzerini test eden dolar/TL, bu seviyelerde tutunamadı ve günü 3.4082'den tamamladı.

Powell, dünkü konuşmasında Fed'in istihdam ve enflasyon hedeflerine yaklaşmakta olduğunu belirterek, "Bence, faiz artırma zemini kasım başında yaptığımız toplantıdan bu yana açıkça güçlendi." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kıran dolar/TL, yeni haftada frene bastı. Geçen hafta 3.4768 ile tüm zamanların rekorunu kıran dolar/TL bugün 3.41 seviyesinden güne başladı.

Kur şu dakikalarda 3.42 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL ise 3.64'ten işlemde.

Analistler, bugün yurt içinde dış ticaret dengesi ve Finansal İstikrar Raporu, yurt dışında ise başta ABD'de kişisel gelir ve harcamalar olmak üzere  yoğun veri gündeminin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan dolar/TL'de  3.41 ve 3.40 seviyelerinin destek olarak güçlendiğini, 3.4450 seviyesinin ise  direnç konumuna geldiğini belirtti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...