Dolar yatay seyirde, Euro yükselişte! Piyasalara yön verecek kritik veriler bekleniyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dolar yatay seyirde, Euro yükselişte! Piyasalara yön verecek kritik veriler bekleniyor

Ekonomi Haberleri

Dolar güne yatay seyirde  18.77 TL ile başlarken Euro ise yükselişini sürdürüyor. Piyasaların gözü bugün dolar ve Euro’ya yön verecek kritik verilere kilitlendi. ABD enflasyon verilerinin beklendiği günün sabahı piyasalarda son durum merak konusu oldu. İşte dolar ve Euro'da son durum…

ABD enflasyon rakamlarının açıklanacağı güne dolar kuru yatay seyirde 18.77 TL'den başladı. Euro ise yükselişini sürdürerek bugüne 20,2234 TL'den başladı.  Ekonomistler, açıklanması beklenen ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisinin piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını tahmin ediyor. ABD Enflasyonunun gerileyen petrol fiyatlarının ve arzın etkisiyle 7.1'den 6.5'e gerilemesi bekleniyor. 

ABD'de geçen hafta açıklanan iş gücü verilerinin alt kalemleri enflasyonist baskıların güç kaybetmeye başladığını gösterirken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in şubatta 25 baz puanlık faiz artışı ihtimali yüzde 77 seviyesinde bulunuyor.

Mart'taki toplantıda da 25 baz puanlık faiz artışına gidileceğine yönelik beklentiler öne çıksa da, bugün açıklanacak verilerin ardından söz konusu fiyatlamalardaki değişimler de piyasaların yönü üzerinde etkili olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...