Dolar ve gram altın yeniden güç topluyor! Altın uzmanı İslam Memiş son fırsatı açıkladı: İşte piyasalarda güncel fiyatlar...

Düzenleyen: / Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Dolar ve gram altın yeniden güç topluyor! Altın uzmanı İslam Memiş son fırsatı açıkladı: İşte piyasalarda güncel fiyatlar...

Ekonomi Haberleri  / türkiyegazetesi.com.tr

Enflasyon rakamlarının ardından gözler geçen ay 750 baz puan artış yaparak sürpriz faiz kararı alan Merkez Bankası'nın eylül ayında atacağı adıma çevrildi. Kritik karar öncesinde dolar ve gram altın yeniden güç topluyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son fırsatı açıkladı. İşte piyasalarda güncel fiyatlar...

Merkez Bankası'nın (TCMB) beklentileri aşan sürpriz faiz kararıyla yüzde 7'ye yakın kayıp yaşayarak tepetaklak olan dolar ve gram altın toplarlanmaya devam ediyor. TÜİK enflasyon rakamlarının ardından Merkez Bankası'nın Eylül ayında alacağı politika faiz kararı merak uyandırırken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarı ve tahmin geldi. İşte piyasalarda son durum...

DOLAR YENİDEN GÜÇ TOPLUYOR

Merkez Bankası'nın sert faiz kararının öncesinde 27.20 TL seviyesinde gezinen dolar kuru, sürpriz karar sonrasında 25,2549 liraya kadar geriledi. 104 seviyesindeki dolar endeksinden destek bulan Dolar/TL, toparlanarak yeniden 27 TL sınrıına yaklaştı. 

Dünkü işlemlerde 26,505 ile günün en düşüğünü Asya’da kaydettikten sonra güçlü yükseliş gösteren Dolar/TL, 26,7867 TL'ye kadar yükseldi. Daha sonra yatay seyre başlayan dolar kuru saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 26,8030'dan işlem görüyor. Dolar endeksi ise şu sıralarda yüzde 0,3 artışla 104,5 seviyesinde bulunuyor.

Euro kuru ise dünkü işlemlerde 28,2072 lira ile günün en düşüğünü Asya seansının açılışında gördükten sonra yükselişe geçti. 28,9578 liraya kadar yükselen Euro kuru, daha sonra yatay bir konum izlemeye başladı. Günün kapanışını ise 28,8508 liradan gerçekleştirdi. Euro/TL saat 10.45 itibarıyla 28.87 TL'den işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

ABD Merkez Bankası FED’in enflasyonu daha yüksek faiz oranlarıyla kontrol altına alacağı beklentisiyle uluslararası piyasalarda 1885 dolar bandına geri çekilen Ons altın, istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle 1950 dolar seviyesini gördü. Fed'in sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaştığı yönünde artan spekülasyonlarla ortasında yükselen Ons altın, dünkü işlemlerde 1946,35 dolara kadar yükseldikten sonra 1936 dolar bandına geri çekildi. Altının ons fiyatı, şu sıralarda 1.938 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTIN İÇİN SON FIRSAT 

Dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 1.668 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 1.669 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.740 lira, Cumhuriyet altını da 11.070 liradan satılıyor.

Gram altın fiyatlarına ilişkin Finans Analisti İslam Memiş'ten dikkat çeken yorum ve tahmin geldi. Ons altında geçen hafta başlayan yükselişin bu hafta giderek hız kazanacağını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Alım fırsatı var mı?" sorusuna cevap verdi. Memiş şu ifadeleri kullandı: Dolar ve gram altın yeniden güç topluyor! Altın uzmanı İslam Memiş son fırsatı açıkladı: İşte piyasalarda güncel fiyatlar...

"Altının gelecek aylarda yaşayacağı yükseliş düşünülürse halihazırda getirisi oldukça cazip duruyor ve 2000 doların altında ons altın almak için yılın belki de son haftasına girmiş olabiliriz. Ons tarafında yıl sonuna kadar önce 2080, sonrasında 2160 seviyelerini beklemeye devam ediyorum. Hiç şüphesiz buralara gelindiğinde gram fiyatlarında da çok büyük bir yükseliş yaşanacaktır. Yıl sonu için beklenen dolar kurunun 30 lira olduğunu düşünürsek, buraya destek verecek bir ons altınla birlikte altın yatırımcısı yılın en fazla getiri elde eden kesimi olacaktır.

Artık altını alırken 60-70 lira daha fazla ödemeye hazırlıklı olun. 2000 seviyesinin aşılmasıyla birlikte bir miktar kar satışı gelecektir, burada yaşanacak geri çekilmeler, ilerleyen haftalardaki yükselişleri etkilemeyecek. Bu nedenle panik satışı yapmaktan uzak durmakta fayda var."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...