Dolar ve Euro'dan TL karşısında rekor zirve

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dolar ve Euro'dan TL karşısında rekor zirve

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Döviz fiyatlarındaki sınırlı artış devam ediyor. Buna göre; Dolar tarihi zirvesi olan 28,95 seviyesini gördü. Euro ise 32 sınırına dayandı.

Doların Türk Lirası karşısındaki sınırlı yükselişi devam ediyor. Dün yüzde 0,1 artışla günü 28,9314'ten kapatmasının ardından bugün sabah saatlerinde 28,9609 seviyesine yükselen Dolar/TL tüm zamanların rekor seviyesini gördü. Euro/TL ise 31.86 ile zirve tazeledi.

YIL BAŞINDAN BERİ YÜZDE 35 DEĞER KAYBETTİ

TL, Dolar karşısında yıl başından beri yüzde 35.4 değer kaybetti. Kur üzerinde kamu kontrolünün gevşediği haziran ayından bugüne TL'deki değer kaybı ise yüzde 28.44 oldu.

Dün dezenflasyonda kararlılık mesajı veren Merkez Bankası (TCMB) TL'ye geçiş zamanının geldiği görüşünde. TCMB Başkanı Gaye Erkan İstanbul Sanayi Odası'nda dün yaptığı konuşmada dezenflasyonda kararlı olduklarını ve TL'ye geçiş zamanının geldiğine inandığını söyledi.

GÖZLER ERDOĞAN VE BAKAN ŞİMŞEK'TE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün başlayacak Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 12.00'de TRT canlı yayınında yapacağı açıklamaları da yatırımcılar merakla bekliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...