Dolar ve Euro'da yeni rekor seviye! Uzmanlar kritik seviyeleri açıkladı: İşte döviz kurlarında son durum...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dolar ve Euro'da yeni rekor seviye! Uzmanlar kritik seviyeleri açıkladı: İşte döviz kurlarında son durum...

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dolar ve Euro her gün adım adım yeni rekor seviyeleri görmeye devam ediyor. Faiz kararının ardından hız kesmeyen Dolar/TL ve Euro/TL kuru yeni günde rekor tazeledi. Uzmanlar Dolar ve Euro için kritik seviyeleri açıkladı. İşte döviz kurlarında son durum...

Döviz kurları yeni haftada yükselişini sürdürüyor. Küresel piyasalarda Fed'in faiz artışına son verdiği düşüncesiyle dolar kan kaybederken, lokalde Dolar/TL kuru her gün yeni bir rekora daha imza atıyor. Dolar/TL bugün 29 TL'ye bir adım daha yaklaştı. Doların küreselde son 3 ayın en düşük seviyesini kaydetmesinden etkilenen Euro ise yükselişini hızlandırdı. Euro/TL 32 TL'ye dayandı. 

DOLAR SON 3 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Enflasyonda yüzde 2 hedefi için politika faizini son 22 yılın zirvesinde tutmaya devam eden Fed’in faiz artışına son verdiği beklentileriyle 105 seviyenin altına gerileyen Dolar endeksi, düşüşünü sürdürüyor. Fed üyelerinin açıklamaları aralık ayında da faiz artışı olmayabileceği beklentilerini destekledi, dolar ve ABD tahvil getirileri düştü.

Hafta başında 103 puan sınırında işlem gören dolar endeksi Fed Başkanı Powell'ın Cuma günü yapacağı konuşma ve Bej Kitap raporundan önce 103 puanın altına sarktı. Endeks yeni günde yüzde 0.12 düşüşle 102,62 puandan işlem görüyor. 2 yıllık ABD tahvil getirisi Salı günü 15 baz puan düşerek yüzde 4,7342’den kapandıktan sonra bu sabah yüzde 4,70’lere kadar indi. 5 yıllık ABD tahvil getirisinin hafta başından bu yana yaşadığı düşüş 24 baz puana yaklaşırken, 10 yıllık ABD tahvil getirisi ay süreçte yaklaşık 17 baz puan düştü.

DOLAR 29 TL'YE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

Merkez Bankası'nın kritik faiz kararı öncesinde 28.88 TL seviyesindeki dolar adım adım 29 TL'ye koşuyor. Küresel piyasanın aksine yükselişin sürdüren Dünkü işlemlerde tarihi rekorunu 28,9384 liraya çıkaran Dolar/TL, bugün rekor seviyesini 28.9463 TL'ye kadar yükseltti. Dolar/TL, yeni günde yükseliş eğilimini sürdürüyor.

Yeni güne 28,92 liradan başlayan Dolar/TL, anlık olarak 28.94 TL'in üzerinde işlem görüyor.

Dolar ve Euro'da yeni rekor seviye! Uzmanlar kritik seviyeleri açıkladı: İşte döviz kurlarında son durum...

EURO/TL'DE TÜM ZAMANLARIN REKORU

Faiz kararı öncesinde 31.55 seviyesinden işlem gören Euro/TL, doların küreselde zayıflamasından destek bularak yükselişini sürdürüyor. Yeni haftaya 31,6640 TL'den başladıktan gördüğü en yüksek seviyeyi 31.8136 TL'ye yükselten Euro/TL, bugün tarihi zirvesini 31.943 TL'ye çıkardı.

Euro anlık olarak, 31.8594 TL'den işlem görmeye devam ediyor.

Diğer döviz kurlarındaki tablo ise şu şekilde:

  • İngiliz sterlini yüzde 0,19 yükselişle 36,7389 lira
  • İsviçre frangı yüzde 0,22 yükselişle 32,9658 lira
  • Rus rublesi yüzde 0,12 düşüşle 0,3244 lira
  • Çin yuanı yüzde 0,43 yükselişle 4,0559 lira
  • Japon yeni yüzde 0,31 yükselişle 0,1963 lira

DOLAR VE EURO İÇİN TEKNİK SEVİYELER

Yapı Kredi'nin sabah bültenine göre yılın son ayında piyasalarda risk algısı olumlu yönde sürüyor. Piyasalar, FED Başkanı Powell’ın konuşmaları öne odaklandı. Powell’ın sözlü yönlendirmesinin temkinli bir tonda yapılması bekleniyor. ABD tarafından gelecek veriler ışığında Dolar Endeksi’nde 103 seviyesi karar-yön için kritik olacak. Ana resimde aşağı yönde ilerleme olasılığı yüksek görülüyor. 

Yurt içinde ise, enflasyon ile mücadelede atılan adımlarda bütünlük olması, kurumların ve ekonomi yönetiminin uyumlu karar alması mücadeleyi hızlandırıyor. Sıkılaşma süreci, yabancı yatırımcı ve yerli yatırımcının güveni atılan adımlar ile TL cazip hale getirilmeye devam ediyor. Sıkılaşma süreci devam ettikçe, TL üzerinde oluşan baskının zamanla hafifleyeceği düşünüyor.

Dolar/TL kuru ılımlı yukarı eğilimini koruyor. Teknik açıdan aşağıda 28,50 ve 28,00; yukarıda 29,00 ve 30,00 gün içi öne çıkan seviyeler.

Ahlatcı Yatırımın sabah bültenine göre dolar endeksi son 3 ayın en düşük seviyesine geri çekilerek 103 puan desteğini de aşağı yönlü kırarken paritede Euro’nun prim kaydetmesi çaprazda da etkili oldu. Euro/TL kurunda ilk direnç noktası olarak 31,80TL seviyesi takip edilebilir. Bu seviye üstünde fiyatlamalarda ise 31,90TL ve 32,00TL bölgeleri diğer direnç seviyeleri olarak ön plana çıkıyor. Gün içinde ilk destek noktası olarak 31,70TL seviyesi takip edilebilir. Bu seviye altında fiyatlamalarda 31,60TL ve 31,50TL takip ediliyor olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...