Dolar ve Euro'da yeni rekor! Google yine akılları karıştırdı: İşte döviz kurlarında son durum...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dolar ve Euro'da yeni rekor! Google yine akılları karıştırdı: İşte döviz kurlarında son durum...

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Google'da dün akşam yeniden Dolar/TL'de sistem hatası yaşandı. Akılları karıştıran "Dolar 24 TL" hatası sonrasında Dolar ve Euro, yeni rekor denemesi yaptı. İşte döviz kurlarında son durum...

Dünyanın en kapsamlı arama motoru olan Google'dan döviz kurlarında bir kez daha sistem hatası geldi. Google’daki teknik bir hata yüzünden dolar kurunda yeniden 4 TL, Euro'da ise 5 TL'lik bir düşüş gözlendi. Google tarafında iki hafta üst üste hata yaşanırken, Dolar ve Euro kurunda yeni rekorlar geldi. İşte döviz kurlarında haftanın ilk rakamları...

GOOGLE'DAN İKİNCİ DÖVİZ HATASI

Geçtiğimiz hafta teknik bir hata yüzünden dolar kurunu 24 TL'ye Euro'yu ise 25 TL'ye düştüğünü gösteren Google, bu hafta piyasalar kapalıyken bir kez daha aynı hatayı tekrar etti. Piyasadaki dolar 28.38 TL iken Google tarafında anlık olarak 24.14 TL'ye gerilediği gözüktü. Euro'da ise 30.4816 TL iken 25 TL olarak gösterildi.

Dolar ve Euro'da yeni rekor! Google yine akılları karıştırdı: İşte döviz kurlarında son durum...

DOLAR GÜÇ KAYBEDİYOR

ABD Merkez Bankası'nın bu ayki toplantısında politika faizini 22 yılın zirvesinde sabit bırakmasının ardından geçen hafta piyasaların merakla beklediği tarım dışı istihdam ve işsizlik rakamları yayımlandı. Veri sonrasında dolar endeksi 107 puana yakın seviyeden hızlıca 105,07 puana indi. Yeni haftada endekste düşüş sürüyor. Dolar endeksi, 105 puan eşiğinde yatay seyrediyor.

DOLAR/TL'DE YENİ REKOR DENEMESİ

Uluslararası piyasalarda güç kaybeden doların aksine Dolar/TL kuru yükselişini sürdürüyor. 28 TL'nin üzerinde adım adım ilerleyen Dolar/TL yeni haftaya 28,4250 liradan başladı. Gördüğü en yüksek seviyeyi geçtiğimiz hafta 28,62 TL'ye çıkaran Dolar/TL, asya piyasalarında 28.5142 TL'ye kadar yükselerek yeni rekor denemesi yaptı. Dolar ve Euro'da yeni rekor! Google yine akılları karıştırdı: İşte döviz kurlarında son durum...

EURO TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz oranlarını sabit tutma kararının ardından 30 TL'nin üzerine çıkan Euro, yükselişini hızlandırdı. Yeni haftaya 30,5160 TL'den başlayan Euro/TL, gördüğü en yüksek seviyeyi 30.7116 TL'ye çıkardı. 

Diğer döviz kurlarındaki tablo ise şu şekilde:

  • İngiliz sterlini yüzde 0,08 düşüşle 35,1785 lira
  • İsviçre frangı yüzde 0,33 yükselişle 31,6784 lira
  • Rus rublesi yüzde 0,54 yükselişle 0,3073 lira
  • Çin yuanı yüzde 0,33 yükselişle 3,9 lira
  • Japon yeni yüzde 0,05 düşüşle 0,1905 lira

DOLAR/TL İÇİN UZMAN YORUMLARI

Uzmanların teknik analizine göre Dolar/TL'de yukarı yönde ara direnç olarak yer alan 28,45 geçilmesi ile kanalın üst bandı test edildi. Bu bölgeden geri satış baskısı görülse de kurda kısa vadeli direnç olarak 28,45 yer almaya devam ediyor. Bu seviyenin üzerinde ise 28,90 seviyesi kanal tepesi olarak yer almaktadır.

Dolar/TL'de olası geri çekilmelerde ise 28,30 ilk destek olurken, bu seviye altına geçilmesi durumunda 28,10-27,95 destekleri takip edilebilir.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...