Dolar ve Euro'da tarihi zirve! Uzmanlar seviye verdi: İşte 24 Ekim güncel döviz fiyatları

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dolar ve Euro'da tarihi zirve! Uzmanlar seviye verdi: İşte 24 Ekim güncel döviz fiyatları

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dolar ve Euro, Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Kurlarda tarihi seviyeler görüldü. Dolar 28 liranın üzerinde seyrederken, avro 30 lirayı aştı. Dolar kuru bugün kaç TL'ye yükseldi? Euro güne nasıl başladı? Uzmanlar kritik seviyeleri açıkladı. İşte 24 Ekim güncel döviz fiyatları...

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hala çok yüksek seyrettiğini, güçlü ekonomiye ilişkin kanıtların ek faiz artışını gerektirebileceği sözleriyle yükselişe geçen dolar kuru yeni rekor kırdı. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararına odaklanan Euro'da da tarihi seviyeler görüldü. Döviz kurlarında son durum...

TAHVİL PİYASASI YÜKSELİŞTE

Amerikan Merkez Bankası Fed'in ay sonunda faiz artıracağı beklentilerinin yükselmesiyle ABD'nin 10 yıllık tahvil getirisi 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Yüzde 4,97 seviyesinde bulunan ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 9 baz puan artışla 16 yıldan bu yana ilk kez yüzde 5'i aştı. 

ABD'deki tahvil piyasalarına paralel Avrupa'da da tahvil faizleri son yılların zirvesine çıkarken, dün, Almanya'nın 10 yıllık tahvil faizi yüzde 2,94 ve İtalya'nın 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,93 ile son 10 yılın, Fransa'nın 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3,56 ile son 12 yılın, İngiltere'nin 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 4,68 ile son 15 yılın zirvesine yaklaştı.

DOLAR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Uluslararası piyasalarda Fed toplantı tutanakları ve Powell'ın şahin mesajlarıyla yön bulan dolar, yurt içinde adım adım yeni rekorlara koşuyor. Dünkü işlemlerde 27,9396 lira ile 28,1053 lira aralığında hareket eden Dolar/TL, yeni güne 28,0920 liradan başladı. Tüm zamanların zirvesini 28,5091 liraya taşıyan dolar kuru, tarihi seviyelere yaklaştı. Dolar/TL, bugün 28,4399 liraya doğru anlık bir yükseliş gerçekleştirdi.

Dolar ve Euro'da tarihi zirve! Uzmanlar seviye verdi: İşte 24 Ekim güncel döviz fiyatları

EURO'DA SON 3 AYIN ZİRVESİ

Dolardan daha güçlü yükseliş eğilimi göster Euro, 30 TL'nin üzerinde seyretmeye başladı. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) perşembe günü para politikası kararları ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalara odaklanan Euro, 30.471 ile son 3 ayın en yüksek seviyesini gördü. 

İşte döviz kurları açılış fiyatları:

  • Dolar alış 28,09 TL, satış 28,0920 TL
  • Euro, alış 30,00100 TL, satış 30,0030 TL
  • Sterlin, alış 34.408 TL, satış  34.5806 TL

DOLAR/TL İÇİN UZMAN YORUMLARI

YapıKredi günlük bültenine göre global tarafta, jeopolitik risk piyasa fiyatlamasında baskı unsuru olmaya devam ediyor. Dolar Endeksi jeopolitik risklere rağmen 106,6 seviyelerinden kar satışları ile birlikte kritik destek noktası 105,5 seviyelerine geriledi. ABD tahvil faizlerinde yaşanan artış FED’in ek bir sıkılaştırma daha yapmasının önüne geçeceği beklentisi bu kar satışında etkili oldu.

Yurtiçinde jeopolitik gelişmeler ekonomik gelişmelerin önüne geçmiş durumda. Orta Doğu’dan gelen haber akışı risk iştahını baskılamaya devam ediyor. Kur ılımlı yukarı eğilimini koruyor. Bu sabah 28,08 civarında işlem gören Dolar/TL için aşağıda 27,50 ve 27,30; yukarıda 28,20 ve 28,50 gün içi öne çıkan teknik seviyeler.

Tacirler Yatırımın günlük bültenine göre ise teknik olarak trend ve momentum göstergelerinin ürettikleri sinyaller doğrultusunda kurda kısa vadeye ilişkin 27 – 30 bandını ön plana çıkarmaya devam etse de, piyasalardaki jeopolitik risklerin tırmanması durumunda risklerin yukarı yönlü olabilir.

Kurda dönem dönem etkili olan geri çekilmelerin kısa soluklu olduğunu görmekle birlikte, teknik göstergeler 27 seviyesinin altında kalıcı bir gerileme olmadıkça aşağı yönlü hareketlerin sınırlı kalmaya devam edebileceğinin sinyalini veriyor.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...