Dolar ve altın için kritik tarih 26 Temmuz! Fed faiz kararı açıklanıyor, son kez olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dolar ve altın için kritik tarih 26 Temmuz! Fed faiz kararı açıklanıyor, son kez olacak

Ekonomi Haberleri

Küresel piyasalar 26 Temmuz'da açıklanacak ABD Merkez Bankası (FED) kararına odaklandı. Dolar ve altın için kritik olacak kararda Fed'in son kez faiz artışına gitmesi kesin gözle bakılıyor.

Küresel piyasalarda gözler bugün açıklanacak Avrupa enflasyon verileri ve gelecek hafta belli olacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) kararına çevrildi. Fed'in faiz kararı dolar ve altın fiyatları için kritik olacak. Karar öncesinde piyasaların beklentileri ortaya çıktı.

FED'İN KARARI NE OLACAK?

Fed tüm dünyanın merak ettiği faiz kararını 26 Temmuz’da açıklayacak. Karar öncesinde Reuters tarafından 106 ekonomistin katılımı ile yapılan anket açıklandı. Ankete göre 25-26 Temmuz'da yapılacak FOMC toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artırımı yapılacağı konusunda görüş birliği hakim. 

Ekonomistlerin çoğu Fed'in faiz artırım kararının son olacağı görüşünü belirtiyor.

PİYASALAR YÜZDE 100 FİYATLAMAYA BAŞLADI

Swap piyasasında Fed’in haftaya 25 baz puanlık faiz artırması yüzde 100 olarak fiyatlanıyor. Fed’in 26 Temmuz toplantısı ile ilişkili swap kontratlarında faiz yüzde 5,33’e yükseldi, bu oran yüzde 5,08 olan mevcut efektif fonlama faizinin 25 baz puan üzerinde.

FAİZDE GERİ ADIM OLACAK MI?

Reuters anketine göre Fed'in 2024 Mart ayına kadar en az 1 faiz indirimi yapacağını öngörenlerin oranı ise yüzde 78'den yüzde 55'e geriledi.

Ekonomistlerin ABD ekonomisi için 2023 büyüme tahminleri de yüzde 1,2'den yüzde 1,5'e yükseldi. Gelecek yıl ise büyümenin yüzde 0,7'ye yavaşlaması bekleniyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...