Dolar ve altın için felaket uyarısı: Kriz kahini tüm piyasalar "çakılacak" dedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dolar ve altın için felaket uyarısı: Kriz kahini tüm piyasalar "çakılacak" dedi

Ekonomi Haberleri

2008 finansal krizini doğru tahmin eden ünlü ekonomist Nouriel Roubini'den ABD'de yaşanan borç krizinin piyasalara etkisi hakkında dikkat çeken tahmin ve uyarı geldi. Roubini, dolar ve altın dahil olmak üzere piyasaların alt üst olacağını söyledi.

Türkiye hafta sonunda yeniden sandık başına gidiyor. İlk tur seçimleri öncesinde piyasalarda dolar ve altına yoğun talep ve manipülasyon yaşanırken, ikinci tur öncesinde altın fiyatları, yurt dışından gelen verilerle düşüşe geçti. İkinci tur seçimlerine günler kala gram altın fiyatlarında hareketlilik başlarken, altın için ünlü ekonomist Nouriel Roubini'den dikkat çeken yorum geldi. 2008 finansal krizini doğru tahmin eden ve "kriz kahini", "Doktor Felaket" gibi isimlerle anılan Nouriel Roubini, ABD'de yaşanan borç krizinin piyasaları alt üst edeceğini söyledi.

DOLAR VE ALTIN ÇAKILACAK

Bloomberg'de yer alan habere göre Doha'daki Katar Ekonomi Forumu'nda konuşan Roubini, ABD'de borç tavanında bir anlaşma sağlanmaması durumunda piyasaların çakılacağı konusunda endişeli olduğunu söyledi. Roubini bu durumun uzun vadede dolara olan güvene de zarar vereceğini belirtti. "Son dakikada bir anlaşmaya varılabilir. Ya da anlaşma olmayacak ve piyasalar çakılacak" şeklinde yorum yaptı.

ELİNDE DOLAR OLANLAR İÇİN SON ÇIKIŞ

Öte yandan Finans Analisti İslam Memiş de Roubini'yle aynı görüşte değil. ABD'deki krizin doların düşüşüne yol açacağını vurgulayan Memiş, "Elinde dolar bulunanlar için son çıkış, başka fırsat olmayacak" dedi. Memiş, dolar karşısında tüm piyasaların yükselişe başlayacağını söyledi.

Kaynak: BloombergHT

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...