Dolar tarihi zirveden geri döndü: Uzmanlar Dolar/TL için yorumladı, işte piyasada son durum

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dolar tarihi zirveden geri döndü: Uzmanlar Dolar/TL için yorumladı, işte piyasada son durum

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Uluslararası piyasalarda güçlenen dolar endeksinden güç alan Dolar/TL tarihi zirveden geri döndü. Anlık olarak rekor kıran dolar yeni güne nasıl başladı? İşte Dolar/TL için uzman yorumları ve piyasada son durum.

Merkez Bankalarının geçen hafta faiz kararlarını açıklamasının ardından piyasalar yeni haftada Merkez Bankası'nın PPK toplantı özetine odaklandı. Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin "şahin" sözle yönlendirmeleri ve ABD hükümetinin kapanabileceği endişesiyle negatif bir seyir izlenirken, dolar güç toplamaya devam ediyor.

DOLAR SON 1 YILIN ZİRVESİNE YAKIN

ABD’de faizlerin yüksek seviyelerde kalmaya devam edeceği beklentileri sonrası dün son 6 ayın zirvesine yakın seyreden Dolar endeksi 106,1 puanı aşarak son 1 yılın zirvesine yaklaştı. Dolar endeksi 30 Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Dolar endeksi daha sonra 105,98 puana geri çekilirken, düşüş eğilimini üst üste 6. işlem gününe taşıyan avro/dolar paritesi, 1,0570'i test ederek 16 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine indi.

DOLAR/TL'DE REKOR

Merkez Bankası'nın piyasalarla uyumlu faiz kararı sonrasında 27 TL'nin üzerinde emin adımlarla ilerleyen Dolar/TL, anlık olarak rekor kırdı. Dün akşam saatlerinde Dolar/TL 27,82 TL ile tarihi zirveye yaklaştıktan sonra satış baskısı ile geri çekildi. 

Dün 27,1720 - 27,8245 bandında hareket ederek yüzde 0,18 primle 27,2170'ten günü tamamlayan dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla 0,1 değer kazancıyla 27,2410'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 azalışla 28,7920'den, sterlin/TL ise yüzde 0,3 değer kaybıyla 33,1500'ten satılıyor.

Dolar tarihi zirveden geri döndü: Uzmanlar Dolar/TL için yorumladı, işte piyasada son durum

UZMANLARDAN DOLAR/TL YORUMLARI

NCM Investment'in günlük bültenie göre teknik olarak, kısa vadeli görünümün pozitife döndüğü Dolar/TL kurunda ilk direnç olarak izlenen 27,20 üzerinde kapanış gerçekleşti. Dolar kurunda hareketin devamında uzun vadeli kanalın üst bandı olan 27,70-27,90 seviyeleri takip ediliyor. Olası geri çekilmelerde ise 26,95-26,70 destekleri önem arz ediyor. 

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...