Dolar paraşütsüz çakıldı borsa 87 bin puanı kırdı

Dolar paraşütsüz çakıldı borsa 87 bin puanı kırdı

Ekonomi Haberleri

7 Haziran'a ilişkin beklentilerin yavaş yavaş şekillenmesiyle birlikte döviz, faiz ve borsada iyimser görünüm ağırlık kazanıyor.

Seçimlerden sonra "siyasi istikrarın devam edeceği" yönünde pozisyon alan piyasa oyuncuları borsaya hücum ediyor. BIST 100 endeksi dün gün içinde 87 bin puanın üzerini test etti. Haftalık değer artışı yüzde 5'i geçti. Küresel piyasalarda dolar endeksinin ise mart ayında gördüğü 100 seviyesinden 93'e kadar gerilemesi, içerideki iyimserlikle birleşti. Dolar, iç piyasada dün 2.5895'e kadar geriledi. ABD'de önceki gün açıklanan perakende satış verisinin beklentilerin altında kalması, dolar endeksinde düşüşü destekledi. Son verilerin ardından "FED'in de faiz artırımını sonbahara bırakacağı" yönünde beklentiler kuvvetlendi. Öte yandan piyasa faizleri de 9.6 seviyelerinde sakin seyretti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...