Dolar kurunda yeni zirve! Fed öncesi İslam Memiş açıkladı, bugün son kez şov yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, TV 100
- Güncelleme:
Dolar kurunda yeni zirve! Fed öncesi İslam Memiş açıkladı, bugün son kez şov yapacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, TV 100

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı merakla beklenirken dolar yeni zirveleri test etmeye devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Fed sonrası dolar için kritik tahminde bulundu.

Küresel piyasalarda son günlerde yeniden güç kazanan dolarda gözler ABD Merkez Bankası'na (Fed) çevrildi. Fed tarafından açıklanacak politika faizi ve Başkan Powell'ın açıklamaları öncesinde dolar endeksi 107 puan seviyesine yakın seyrederken, yurt içinde Dolar/TL yeni rekor denemeleri yapmaya devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Fed sonrasında dolarda yaşanacaklara ilişkin açıklama yaptı.

FED'İN KARARI NE OLACAK?

Eylül ayında politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesinde tutan Fed'in bugün ne yönde adım atacağı merakla bekleniyor. Fed Başkanı Powell'dan yıl bitmeden bir faiz artışı sinyali daha vermesi piyasaları tedirgin ederken, bugün alınacak kararda piyasalar, bankanın politika faizini sabit bırakmasına kesin gözüyle bakıyor.

Faiz kararından öte Fed Başkanı Jerome Powell'ın FOMC toplantısı sonrasında Aralık ayına ilişkin vereceği sinyaller daha büyük önem taşıyor. Aynı zamanda Cuma günü de yine faiz kararında etkili olacak ABD tarım dışı istihdam verileri yatırımcıların en önemli gündem başlıkları arasında yer alıyor.

Faiz kararı ve Powell'ın yapacağı açıklamalar doların değerini yeniden belirleyecek.

DOLAR/TL'DE YENİ REKOR DENEMESİ

Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık yeni faiz kararı öncesinde 28 TL'nin üzerinde adım adım yükselişini sürdüren dolar kuru, Fed toplantısı öncesinde yükselişini sürdürüyor. Gördüğü en yüksek seviyeyi dün 28,62 TL'ye çıkaran Dolar/TL, yeni rekor denemesinin ardından daha sonra 28,28 seviyesi civarında dengeledi. Yeni güne yüzde 0,03 yükselişle 28,3128 TL'den başlayan Dolar/TL, Fed kararı öncesinde yatay seyrediyor.

Dolar endeksi ise yüzde 0.19 yükselişle 106,86 puandan işlem görüyor.

Dolar kurunda yeni zirve! Fed öncesi İslam Memiş açıkladı, bugün son kez şov yapacak

EURO YENİDEN 30 TL'Yİ AŞTI

Asya piyasalarında sert hareketler yapan Euro/TL ise 30,4738 ile 29,7463 TL aralığında gezindi. Ardından gün ortasına kadar yükseliş gösteren Euro, 30,20 liranın üstünü gördükten sonra gerilemeye başladı. 29,90 liranın altına gevşeyen Euro, yeni güne 30 TL'nin üzerinde başladı. 

Diğer döviz kurlarındaki tablo ise şu şekilde:

  • İngiliz sterlini yüzde 0,11 düşüşle 34,3582 lira
  • İsviçre frangı yüzde 0,14 yükselişle 31,115 lira
  • Rus rublesi yüzde 0,33 yükselişle 0,3031 lira
  • Çin yuanı yüzde 0,04 yükselişle 3,8677 lira
  • Japon yeni yüzde 0,38 yükselişle 0,1872 lira

İSLAM MEMİŞ'TEN FED ÖNCESİ DOLAR YORUMU

Fed'in faiz artırımı yapmasa da “Şahin” tonda açıklamalar yapabilceğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar karşısında diğer yatırım araçlarının değer kazanacağını söyledi. TV100'deki köşe yazısında İslam Memiş, "Bu akşam karşımızda ŞAHİN fed olacağını düşünüyorum. Dolar endeksi (dxy) 107 seviyesiyle son şovunu yapar ve gözünü daha alt seviyelerde açar. Mesaj yine aynı “O enflasyon düşecek, güçlüyüz, ne gerekiyorsa yaparız.” Umarım yeni bir şeyler söylerler de, tartışacağımız yeni başlıklar olur." dedi.

DOLAR 24 TL OLDU HATASI

Öte yandan Google, hafta sonunda dolar kuru hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılara resmi ve piyasadaki kur 28.17 iken 24 TL'ye kadar gerilediğini gösterdi. Euro ise 25.43 TL olarak gözüktü. Sosyal medya platformu X başta olmak üzere vatandaşın gündemine oturan durum sonrasında vatandaş panikle banka hesaplarına bakmaya başladı. Yaşanan durum sistemsel bir hata olarak değerlendirildi.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, TV 100
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...