Dolar kurunda tüm zamanların rekoru! Dolar/TL yükselecek mi düşecek mi? Uzmanlar öne çıkan seviyeyi açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dolar kurunda tüm zamanların rekoru! Dolar/TL yükselecek mi düşecek mi? Uzmanlar öne çıkan seviyeyi açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Orta Doğu'da yaşanan savaştan destek bulan dolar kuru yükselişini hızlandırdı. Dolar/TL, bugün 28,32 TL'ye kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Dolar/TL yükselecek mi düşecek mi? Uzmanlar öne çıkan seviyeyi açıkladı.

Fed'in faiz artıracağı endişesiyle temkinli yükselişini sürdüren Dolar/TL, Orta Doğu'da yaşanan gerilimin etkisiyle zirve koşusuna devam ediyor. 28 TL eşiğinde seyreden dolar kuru, bugün anlık olarak tüm zamanların rekorunu kırdı. 28,32 TL'ye kadar yükselen Dolar/TL için uzmanlar öne çıkan seviyeleri açıkladı.

PİYASALARDA GÖZLER DOLARIN PATRONUNDA

Uluslararası piyasalarda 107 puana kadar yükselen dolar, Fed yetkililerinden gelen güvercin tondaki mesajlarla 105 puana kadar geriledi. Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD'nin ekonomik resesyona girmesi halinde bunun yakın zamandaki diğer sıkıntılı dönemlerden daha hafif olabileceğini söylerken, piyasalarda gözler doların patronu Fed Başkanı Jerome Powell’in hafta sonu yapacağı konuşmaya çevrildi. 

DOLAR TÜM ZAMANLARIN ZİRVESİNDE

Orta Doğu'da yaşanan İsrail-Hamas çatışmasıyla yükselişe geçen dolar kuru, tüm zamanların rekorunu kırdı. Geçen hafta gördüğü en yüksek seviyeyi 28,11 TL’ye yükselten dolar kuru bugün 28,32 TL'ye kadar yükselerek tüm zamanların zirvesine çıktı.

İstanbul serbest piyasada dolar 28,0050 liradan, avro 29,6630 liradan güne başladı. Serbest piyasada 28,0030 liradan alınan dolar, 28,0050 liradan satılıyor. 29,6610 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 29,6630 lira olarak belirlendi. Dün doların satış fiyatı 27,9180 lira, avronun satış fiyatı ise 29,5290 lira olmuştu.

Dolar kurunda tüm zamanların rekoru! Dolar/TL yükselecek mi düşecek mi? Uzmanlar öne çıkan seviyeyi açıkladı

DOLAR/TL YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

Yapı Kredi'nin günlük yayınladığı bültene göre Orta Doğu’da yaşanan olaylar için diplomatik adımların atılmaya başlanması tansiyonu bir nebze düşürse de İsrail'in Gazze'de hastaneyi bombalayarak 500'ü aşkın sivili katletmesi bugün tansiyonu artırabilir. 

ABD’de açıklanan perakende satış ve üretim rakamlarının beklentilerden yüksek gelmesi ABD ekonomisindeki çarkların güçlü bir şekilde döndüğünü teyit ederken, veri sonrasında ABD 10 yıllık tahvil faizi 4,85% seviyelerine kadar yükseldi. 

Yurtiçinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz dün gerçekçi ve ayakları yere basan politikalarla hayat pahalılığı sorununun üstesinden gelineceğinin mesajını vermesi, piyasalara güven verdi. Enflasyon ile mücadelede sıkı mali politikanın yanında kademeli faiz artışları ile uygulanan para politikasının devam etmesiyle, TL üzerinde oluşan baskının zamanla hafifleyeceği düşünülüyor. Dolar kuru bu gelişmeler doğrultusnda ılımlı yukarı eğilimini koruyor. Bugün, 27,96 civarında işlem gören Dolar/TL için destek, 27,50 ve 27,30 TL seviyeleri. 28,00 ve 28,50 TL seviyeleri ise direnç olarak öne çıkıyor. 

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...