Dolar kurunda son durum: Seçim öncesi kritik veri bugün açıklanıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dolar kurunda son durum: Seçim öncesi kritik veri bugün açıklanıyor

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde dolar kuru yatırımcıların merak konusu olmaya devam ediyor. ABD enflasyon verileri bugün açıklanıyor. Kritik veri öncesinde işte dolar kurunda son durum...

ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı ve FED Başkanı Powel'ın enflasyonla mücadeleye devam edileceğine yönelik mesajları sonrasında dolar iç piyasada yükseliş ivmesini koruyor. 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesinde Dolar/TL 19.50 TL'nin üstünde seyretmeye devam ediyor. Yatırımcılar dolar kurunun gelecek hafta seçim sonuçlarına nasıl bir tepki vereceğini merak ederken, bugün döviz kurlarını etkileyecek kritik bir veri daha açıklanıyor. 

ABD'DEN KRİTİK VERİ BUGÜN AÇIKLANIYOR

Küresel piyasalar bugün, ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem para politikasına yönelik belirsizlikler varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürürken, analistler açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin Fed'in hazirandaki toplantıda alacağı kararlara ilişkin beklentileri etkileyebileceğini ifade ediyor. Analistlere göre para piyasalarındaki fiyatlamalarda 25 baz puanlık faiz artış ihtimalinin güç kazanıyor. Fed'in gelecek ay 25 baz puan faiz artırabileceğine yönelik öngörüler yüzde 25 seviyesine çıktı.

DOLAR KURU GÜNE NASIL BAŞLADI?

Dolar/TL, dün yüzde 0,1 artışla 19,5252'den kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 19,5250 seviyesinden işlem görüyor. Euro ise 21,4120 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da 19,5240 liradan alınan dolar 19,5260 liradan, 21,41 liradan alınan euro ise 21,4120 liradan satılıyor.

Analistler, bugün yurt içinde sanayi üretimi ve işsizlik oranı, yurt dışında ise Almanya ve ABD'de enflasyon verilerinin takip edileceğini belirtiyor. İnfo Yatırımın günlük bültenine göre geçen ay yıllık bazda %8,2 daralan sanayi üretiminin bu ay %1,5 daralması bekleniyor. 

Dolar/TL'de gün içinde 19.52 TL'nin altına inilmesi durumunda 19.5120, 19.4996 ve 19.4895 destekleri önemli gelecek. Yükselişlerde ise 19.5345, 19.5446 ve 19.5571 direnç seviyeleri takip ediliyor.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...