Dolar kuru için kritik gün: Küresel piyasalar ABD’ye odaklandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dolar kuru için kritik gün: Küresel piyasalar ABD’ye odaklandı

Ekonomi Haberleri

Küresel piyasalarda gözler ABD'de açıklanacak Mart ayı enflasyon verilerine çevrildi. ABD'den gelecek olan Mart ayı TÜFE rakamları öncesinde dolar kurunda son durum.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı ve tarım dışı istihdam verisi sonrasında hareketlenen dolar kurunda gözler bugün açıklanacak yeni verilere çevrildi. ABD’nin Nisan ayı faiz kararını etkileyecek olan Mart ayı enflasyonuna ilişkin veriler dolar kurunun yönünü belirleyecek.

ABD ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bugün saat 15:30’da açıklanacak. Piyasalarda enflasyonun martta aylık yüzde 0,2 artacağı ve yıllık enflasyonun ise yüzde 6'dan yüzde 5,1'e gerileyeceği öngörülüyor. Piyasalar enflasyon verilerinin yanı sıra Fed'in toplantı tutanaklarını takip ediyor.

“ENLFASYONLA MÜCADELE SÜRMELİ”

New York Fed Başkanı John Williams dün Fed'in enflasyonla mücadelede hala yapmaları gereken çok şey olduğunu belirterek, bankacılık sektöründeki krize karşın para politikasının yönünü değiştirmemeleri gerektiğini dile getirdi.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee ise Fed'in faiz artışlarında temkinli ve sabırlı olması gerektiğini vurgulayarak, geçen ay yaşanan bankacılık krizinin tekrar edip etmeyeceğinden emin olunması gerektiğini söyledi.

DOLAR KURU BUGÜN NE KADAR? (12.04.2023)

ABD’den gelecek olan enflasyon verileri öncesinde haftanın ikinci gününü yatay seyirle 19,2853 TL'den kapatan Dolar/TL, bugün 19,3060 seviyesinden işlem görmeye başladı. ABD enflasyon verileri öncesinde dolar kuru bugün 19,33’e çıkarak rekor tazeledi.

Euro ise güne 21,1080 liradan başladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...