Dolar kuru bugün ne kadar? (18 mart 2022 dolar - euro fiyatları)

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dolar kuru bugün ne kadar? (18 mart 2022 dolar - euro fiyatları)

EKONOMİ Haberleri  / AA

Dolar 14,74 liradan, euro ise 16,3420 liradan güne başladı. Para ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş; "TCMB'nin faiz kararı sonrası dolarda yüksek beklentisi olanlar, dolar uçacak, 18 lira-20 lira olacak diyenler yüksek beklenti içine girmesin çünkü ben dolar kurunda da düşüş bekliyorum" dedi.

Dolarda sakin seyir sürüyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası 14,70 seviyesinde bulunan dolar/TL bugün de 14,71-72 seviyelerinde bulunuyor. 

Piyasaların odaklandığı ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler doğrultusunda faiz oranlarında 25 baz puan artışa gitti ve yüzde 0,25-0,50 aralığına yükseltti. 

TCMB ise yılın üçüncü toplantısında faiz değişikliğine gitmeyrek yüzde 14 olan politika faizi sabit bıraktı. 

Piyasalarda Rusya-Ukrayna savaşı ve uluslararası yansımaları ve Dünya genelinde Covid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor. ,

'YÜKSELİŞLER KALICI OLMAYACAK'

FED'in kararından sonra piyasalarda büyük bir değişim olmadığını, sakin bir piyasa fiyatlaması olduğunu söyleyen Memiş, şöyle dedi: "Her şey beklendiği gibi olduğu için piyasalarda agresif bir fiyatlama olmadı. ONS altın 1895 seviyesine kadar gerilemişti, şimdi 1900 dolar seviyesi üzerine tutunma çabasını sürdürüyor. Yükselişlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Dolar tarafında tekrar düşük rakamlar gördük, çünkü dolar endeksi tekrar 99 seviyesinin aşağısına sarktı. 

Dün sosyal medyadan görüşümü paylaştım; TCMB'nin faiz kararı sonrası dolarda yüksek beklentisi olanlar, dolar uçacak, 18 lira-20 lira olacak diyenler yüksek beklenti içine girmesin çünkü ben dolar kurunda da düşüş bekliyorum. Her ne kadar dalgalanma olsa da düşüş olacağını tahmin ediyorum. Bu da ister istemez ONS altın ile dolar/TL kurunda gerilemeye neden olacak, haliyle gram tarafına yansır diye düşünüyorum."

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...