Dolar kritik seviyeyi geçti! Şimdi ne olacak? İşte doların gidebileceği seviyeler

Düzenleyen:
Dolar kritik seviyeyi geçti! Şimdi ne olacak? İşte doların gidebileceği seviyeler

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun sürpriz kararının ardından yönünü yeniden yukarı çeviren dolar, yeni haftaya da rekorla başladı. 8 lirayı aşan dolar, 8,05'e yaklaşarak bütün zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Avro da 9,52 ile yeni zirvesini gördü.

Herkes aynı soruyu soruyor. Dolardaki yükseliş devam edecek mi? Dolar nereye kadar yükselecek? Dolar alalım mı? Dolar satalım mı?

Piyasa analistleri, Merkez'in kararının ardından dolarda yukarı hareketin devamının beklendiğini, ilk etapta 8 TL'nin aşılmasının sürpriz olmadığını belirtiyor. Bundan sonraki süreçte dolarda 8 TL'nin takip edileceğini, bu seviye üzerinde kalındıkça yükseliş hevesinin devam edeceğini, ancak Merkez'den yeni tedbirler gelmesi halinde artıların hız keseceğini ifade ediyorlar. 

Kar satışları ve etkili tedbirler halinde 7.72-7.95 seviyelerine kadar çekilme yaşanabilir. Yükselişin devamı halinde ise 8.12 seviyesi ilk direnç olarak takip edilecek.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...