Dolar gücüne güç katıyor, yeni rekor seviyeyi test etti: Uzmanlar Dolar/TL için yorumladı, işte piyasada son durum

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dolar gücüne güç katıyor, yeni rekor seviyeyi test etti: Uzmanlar Dolar/TL için yorumladı, işte piyasada son durum

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Uluslararası piyasada güçlenen dolardan destek alan Dolar/TL kuru, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yükselişi sürdürüyor. 27 TL'nin üzerinde emin adımlarla ilerleyen Dolar/TL, bugün yeni rekor seviyeyi test etti. Uzmanlardan Dolar/TL için yorum geldi. İşte piyasada son durum...

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin "şahin" sözle yönlendirmelerinin ardından küresel piyasalar karışık seyrediyor. Fed'in şahin tonda pas geçmesiyle yükselişe geçen dolar endeksi son 10 ayın zirvesine yükselirken, Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı sonrasında 27 TL'nin üzerinde emin adımlarla ilerleyen Dolar/TL, yeni rekor seviyeyi test etti.

DOLAR ENDEKSİ SON 10 AYIN ZİRVESİNDE 

ABD’de faizlerin yüksek seviyelerde kalmaya devam edeceği beklentileri sonrasında dolar endeksi son 1 yılın zirvesine yakın seyrini sürdürüyor. Dolar endeksi 106,32 ile 30 Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Dolar endeksi daha sonra 106,24 seviyesinden işlem görmeye başladı. Analistler ABD'de dün açıklanan verilerin de ABD ekonomisine dair olumsuz sinyaller vermesinin, dolara olan talebi artırdığını söyledi.

S&P’DEN "KKM VE REZERV" UYARISI

Uluslararası piyasada doların hakimiyeti giderek artarken, yurt içinde ise ekonomi yönetiminin KKM'den çıkış stratejisi takip ediliyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, "Merkez Bankası Haziran’dan bu yana haftalık repo faiz oranını toplamda 2,150 puan arttırdı. Ancak, kur korumalı mevduat programının maliyetinin Merkez Bankası'na kayması sınırlı net rezervler üzerinde bir başka yük" dedi.Dolar gücüne güç katıyor, yeni rekor seviyeyi test etti: Uzmanlar Dolar/TL için yorumladı, işte piyasada son durum

DOLAR YENİ REKORUNU KIRDI

Merkez Bankası'nın Ağustos ayında sürpriz faiz kararıyla yüzde 7 düşüş yaşayan Dolar/TL, piyasalarla aynı doğrultuda gelen Eylül ayı faiz kararının ardından 27 TL'nin üstünde ataklarını sürdürüyor. Bankalararası piyasada 27,49 TL'yi gören Dolar/TL kuru yeni rekor seviyeyi test etti. Daha sonra 27,29 seviyelerinde denge kazandı.

Dolar/TL saat 10:30 itibarıyla 27.30 TL'nin üstünde seyrini sürdürüyor. Aynı dakikalarda Euro/TL yüzde 0,1 artışla 28,8380'den, sterlin/TL ise yüzde 0,1 değer kaybıyla 33,2040'tan satılıyor.

UZMANLARDAN DOLAR/TL YORUMLARI

NCM Investment'in günlük bültenine göre teknik olarak, kısa vadeli görünümün pozitife döndüğü Dolar/TL kurunda ilk direnç olarak izlenen 27,20 üzerinde kapanış yaptı. Hareketin devamında uzun vadeli kanalın üst bandı olan 27,70-27,90 seviyeleri takip ediliyor. 27,50 ise ara direnç olarak öne çıkıyor. Olası geri çekilmelerde ise 26,95-26,70 destekleri önem arz ediyor.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...