Dolar, enflasyon verisi öncesi kritik eşiğe çok yakın! 27 TL'yi aşacak mı? İşte uzman yorumları...

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dolar, enflasyon verisi öncesi kritik eşiğe çok yakın! 27 TL'yi aşacak mı? İşte uzman yorumları...

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yüzde 7 kayıp yaşayan dolar, ABD'de açıklanacak enflasyon verisi öncesinde 27 TL'ye çok yaklaştı. İşte güncel döviz kurları ve uzman yorumları...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında yüzde 7 kayıp yaşayan dolar kuru ABD enflasyon verileri öncesinde yeniden yükselişe geçti. Uluslararası piyasalarda doların güçlü duruşuyla kayıplarını toplayan Dolar/TL kritik veri öncesinde 27 TL'ye çok yaklaştı.

PİYASALARDA GÖZLER ABD'DE

Küresel piyasalar, arz kısıtlamalarıyla son 10 yılın baskısıyla karşı karşıya kalan petrol fiyatlarındaki negatif seyir izleyen petrol fiyatlarının gölgesinde ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verilerine kilitlendi. 

Analistler, ülkede açıklanacak enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar nasıl adımlar atacağına dair sinyaller verebileceğini söyledi.

DOLAR KURU BUGÜN KAÇ TL?

Sürpriz faiz karar sonrasında 25,2549 liraya kadar gerileyen dolar kuru daha sonra toplarlanarak 26.70-26.90 TL aralılığında seyretmeye başladı. Yatay seyreden Dolar/TL, dolar endeksinin 104 seviyesini korumasıyla 27 TL'ye çok yaklaştı. 

Dünkü işlemlerde anlık olarak 26,4343 liraya kadar inen dolar kuru, daha sonra toplarlanarak 27 TL'nin üzerine atak yaptı. Bugün açılışta dolar 26,9060 lira seviyesinden güne başladı. Saat 09.00 sularında yüzde 0.32 yükselişle 26.93 liradan seyretti. İstanbul Kapalıçarşı'da ise 26,9040 liradan alınan dolar 26,9060 lirada satılıyor.

EURO BUGÜN KAÇ TL?

Dünkü işlemelerde en düşük seviyesini 28,3974 TL ile kaydeden Euro, daha sonra toparlanarak yeniden 29 TL'nin üzerine çıktı. Kapanışı 28,92 liradan gerçekleştiren Euro/TL, yeni güne 28,9230 liradan başladı.

Saat 09.00 sularında Euro/TL, günlük yüzde 0.09 yükselişle 28.947 TL'den işlem görüyor.

DOLAR İÇİN UZMAN YORUMLARI

Tacirler yatırımın sabah bülteine göre uluslararası piyasalarda pazartesi günü kayıplarını telafi etme çabasına giren dolar endeksi dünkü işlemlerde 104.90 seviyesini test ettikten sonra 104.51 seviyesine geri indi. Dolar endeksinde yükseliş kalıcı olmazken, Dolar/TL kurunda yatay hareketin korunmasını bekleniyor. Dolar/TL'de kısa vadede 26,30 destek, 27,50 TL seviyesi ise direnç seviyesi olarak öne çıkıyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise dolar kurunda gelecek aylarda yeni rekorlara işaret ediyor. 2024 yılında doların ilk başta 30 TL'ye çıkacağını söyleyen uzman isim, Dolar/TL'nin yıl içinde 45 TL'ye kadar çıkacağını öngörüyor.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...