Dolar düşüş yaşarken, euro artışa geçti!

Dolar düşüş yaşarken, euro artışa geçti!

Ekonomi Haberleri

Dolar endeksi 8 haftanın en düşük seviyesine geriledi

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD, ilk çeyrekte beklentilerin oldukça altında, yüzde 0,2 büyüdü. Beklentiler büyümenin yüzde 1 gelmesi yönündeydi. Verinin ardından dolar endeksi son iki ayın en düşük seviyesine geriledi. Dolar, Türk Lirası karşısında da iki kuruş birden düştü.


ABD ekonomisi ilk çeyrek büyüme rakamlarıyla beklentilerin oldukça altında kaldı.


ABD ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 1.0 olan beklentilere karşın yüzde 0.2 büyüdüğünü gösteren verinin açıklanması öncesinde 2.6724 lira düzeyinde olan dolar, veri açıklanır açıklanmaz 2 kuruşluk düşüşle 2.6528 liraya indi.


ABD verisinin ardından dolar endeksi 95,8 ile son iki ayın dibine indi. nbsp; nbsp;


BÜYÜME BEKLENTİNİN ALTINDA
ABD'de gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyümesi öncü veriye göre yılın ilk üç ayında yüzde 0.2'ye gerileyerek ile beklentilerin altında gerçekleşti.


ABD Ticaret Bakanlığı büyümedeki yavaşlamanın dolardaki değer artışı, olumsuz kış şartları, liman grevleri ve enerji fiyatlarındaki düşüşten kaynaklandığını belirtti.


Çekirdek PCE de aynı dönemde yüzde 0.9 ile yine beklentilerin altında arttı.



DOLAR 8 HATFANIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLERKEN, EURO'DA ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ
Bu olumsuz verinin ardından dolar endeksi 8 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Dolar/TL dünkü seviyesine yakın, 2.65-2.66 arasında seyrederken Euro/Dolar paritesinde hızlı bir artış görüldü.


Euro 1.1072 dolar seviyesine kadar yükseldi. Euro bunun aynında Türk lirası karşısında da yaklaşık 3 kuruş değerlenerek 2.9490 lirayı gördü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...