Mega faiz kararıyla sert düşen dolar son bir ayın zirvesinde! Merkez Bankası'nın yeni adımı öncesi kritik seviyeyi aştı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Mega faiz kararıyla sert düşen dolar son bir ayın zirvesinde! Merkez Bankası'nın yeni adımı öncesi kritik seviyeyi aştı

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Merkez Bankası'nın mega faiz kararıyla sert düşüş yaşayan Dolar/TL, bir ay sonra yeniden kritik seviyeyi aştı. Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı politika faizi kararı öncesinde Dolar/TL, 27 TL'nin üzerine çıktı.

Merkez Bankası'nın Ağustos ayındaki mega faiz kararıyla yüzde 7 kayıp yaşayarak 25 TL'ye kadar inen Dolar/TL son bir ayın en üst seviyesine yükseldi. Merkez Bankası'nın kritik faiz kararı öncesinde dolar kuru yeniden 27 TL'nin üzerine çıktı.

PİYASALAR MERKEZ BANKALARINA ODAKLANDI

Küresel piyasalar bu hafta merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı. Yurt dışında Başta ABD olmak üzere Japonya ve İngiltere merkez bankalarının açıklamaları izlenecek. Yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) kararının ne yönde olacağı merakla bekleniyor. AA Finans'ın 19 ekonomistin katıldığı beklenti anketine katılan ekonomistler, Merkez Bankası'nın bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 30,00'a çekileceğini tahmin ediyor.

DOLAR KRİTİK KARAR ÖNCESİNDE 27 TL'Yİ AŞTI

Merkez Bankası'nın 24 Ağustos'ta aldığı sürpriz faiz kararı sonrasında 27,27’den 25,25’e sert bir düşüş gösteren Dolar/TL, yeniden toparlanarak 27 TL'ye dayandı. Geçen haftayı 26,98’den kapatan Dolar/TL, sabah saatlerinde 26,9980 liradan güne başladı. Dolar kuru çok geçmeden 27 TL'nin üstüne çıktı. Saat 11.00 itibarıyla dolar kuru 27.014 TL'den işlem görüyor.

Mega faiz kararıyla sert düşen dolar son bir ayın zirvesinde! Merkez Bankası'nın yeni adımı öncesi kritik seviyeyi aştı

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DOLAR/TL İÇİN UZMAN YORUMLARI

İntegral Yatırımın sabah bültenine göre Dolar/TL’de orta ve uzun vadede ana yön yukarı olmaya devam ediyor. Küçük adımlarla yukarı yönlü eğilimin sürmesi beklenen Dolar/TL'nin 27 seviyesinin üzerinde kalmakta ısrarcı oluşması halinde kademeli olarak 28.50 seviyesine doğru yukarı yönlü adımlar takip ediliyor.

MERKEZ BANKASI'NDAN GÜÇLÜ TL İÇİN HAMLE

Öte yandan Merkez Bankası, faiz kararı öncesinde dolarizasyona karşı ilan edilen KKM hesaplarından TL mevduatlarına geçiş için yeni kararlara imza attı. Bankalara talimat gönderen Merkez Bankası, TL'nin güçlenmesi için aylık TL payı artış hedefi yüzde 2'den yüzde 2,5'e yükseltti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...