Dolar bayrama rekorla başladı

Dolar bayrama rekorla başladı

Ekonomi Haberleri

Önceki zirvesi 3.0696 TL?olan dolar, tatil dinlemedi ve uluslararası piyasalarda yeni rekora koştu...

Yurt içi piyasalar çarşamba günü öğleden sonra bayram tatiline girse de dolar uluslararası piyasalarda yeni bir zirveye koştu. Uluslararası para birimlerinin hemen hemen tamamı dolar karşısında zayıfladı. Uluslararası piyasalarda güne 3.0398 TL seviyelerinden başlayan dolar, gün içinde 3.0275 TL'ye kadar geriledikten sonra, yükseliş başladı. İşlemler, akşam üzeri ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen'in yapacağı konuşma öncesinde artan tedirginlik sebebiyle yukarı yönlü ivme kazanan dolar/TL, analistlerin 'direnç noktası' olarak belirlediği 3.07 TL'yi aşarak, tarihî rekorunu 3.0738 TL olarak belirledi. Daha sonra ise 3.0645 TL'ye geriledi. Doların son rekoru 14 Eylül 2015 tarihinde 3.0696 TL olarak kırılmıştı. 
Avro/TL ise 3.4514 ile yaklaşık on günün en yüksek seviyesini gördükten sonra 3.4439 seviyelerine geriledi. Analistler, doların seyrinin FED'in faiz artırma kararının bu yıl içinde olup olmayacağının yanı sıra tarih konusunda verilecek 'sinyale' göre değişebileceğini ifade ediyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...