Dolar arzı azalırken İslami finans yetişecek

Dolar arzı azalırken İslami finans yetişecek

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul'daki konferansa katılanlar, gong törenine de iştirak etti.

BIST'in düzenlediği konferansta, "Dolar arzının azaldığı yeni süreçte, gelişen ülkelerin finansman ihtiyacında İslami sermaye önemli yere sahip olacak" görüşü öne çıktı

Borsa İstanbul tarafından organize edilen İslami Finans Konferansı serisinin ilki gerçekleştirildi. Borsa İstanbul Genel Müdürü İbrahim Turhan, İslami finansman araçlarının altyapı proje finansmanları için önemli bir konumda bulunduğunu söyledi. Turhan, "Dünyada İslami finansta bulunan varlıkların toplamı 1.6 trilyon dolar. Potansiyel müşterilerin yüzde 80'i hâlâ İslami finansa katılmamış durumda. Bu konuda farkındalığın artırılması görevimizdir" diye konuştu. İslam Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Abdul Aziz Al Hinai ise, "İslami finans, reel ekonomiye bağlı bir sektör. FED'in tahvil alımlarını azalttığı süreçte, gelişen ülkeler için İslami sermaye önemli yere sahip olacak" dedi. Dünya Bankası Doğu Asya ve Pasifik Bölgesi Direktörü Tunç Tahsin Uyanık ise şunları söyledi: "Gelişen ülkeler yeterli istihdamı oluşturmak ve büyüme hedeflerine ulaşmak için 2014'te 1 trilyon doların üzerinde yatırım yapacak. İslami finans, bu projelere finansman olabilir."

Ö. Faruk BİNGÖL / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...