Dolar 8,40’ı aştı gözler ABD'de

Dolar 8,40’ı aştı gözler ABD'de

EKONOMİ Haberleri

Piyasalarda haftanın ve ayın ilk iş gününde, döviz kurları yükselişine devam etti. Dolar 8,40’ı geçerek yeni zirve yaptı. Avro da 9,80’i aşarak bütün zamanların en yüksek seviyesini gördü.

TCMB de sıkılaşma adımlarına devam etti. Gecelik borç verme faiz oranı olan yüzde 11,75 seviyesinden fonlama yapılmayacak. Bu kanaldan 25-30 milyar lira seviyesindeki borçlanma, yüksek faizli fonlamaya kaydırılacak. Son tedbirlerden sonra fonlama maliyeti de yüzde 13,40'a kadar yükseldi. Uzmanlar, Demokrat Aday Joe Biden’ın, bugünki ABD seçimlerinde muhtemel bir zaferinden Türk varlıklarını olumsuz etkileneceğini ancak bunun gelişen piyasaların geneli için geçerli olmadığını belirtiyor. TD Securities, JPMorgan ve Pictet Asset Management gibi finans kuruluşlarındaki analistler, Biden’ın başkanlığının, S-400 müeyyidesi ihtimalini artırdığını belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...