Dolar 27 TL'nin kapısına dayandı: Yatay seyir son bulacak mı? İşte uzman yorumları...

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dolar 27 TL'nin kapısına dayandı: Yatay seyir son bulacak mı? İşte uzman yorumları...

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yüzde 7 kayıp yaşayan dolar yeniden 27 TL'nin kapısına dayandı. Küresel piyasalar ABD enflasyon verisine odaklanırken, dolar kurunda yatay seyrin son bulup bulmayacağı merak ediliyor. İşte güncel döviz kurları ve uzman yorumları...

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "şahin" adımlarının sonuna henüz gelinmediğine dair endişeler giderek büyüyor. Bu doğrultuda en önemli veri olan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri yarın açıklanacak. Kritik veri öncesinde dolar/TL yeniden 27 TL'nin kapısına dayandı. İşte döviz kurlarında son durum.

DOLAR YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında yüzde 7 kayıp yaşayan dolar kuru ABD enflasyon verileri öncesinde yeniden yükselişe geçti. Yeni güne yükselişle başlayan Dolar/TL, 27 TL seviyesine yakın bir konumdan işlem görmeye devam eidyor. Dün yükseliş eğiliminde bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 26,8769'dan tamamlamıştı. 

Dolar/TL, saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 26,8910'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 azalışla 28,8330'dan, sterlin/TL de yüzde 0,2 değer kaybıyla 33,5690'dan satılıyor.

DOLAR İÇİN UZMAN YORUMLARI

Analistler, yatırımcıların yarın ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi temkinli davrandığını söylüyor.  Analistler, enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi halinde Fed'in yıl sonuna kadar 1 faiz artırımına daha gitme ihtimalinin artabileceğini vurguladı.

Meksa Yatırım'ın sabah bültenine göre dolar kurunda yatay kanal içerisinde hafif yukarı yönlü hareket görülüyor. Dolar/TL için ilk destekler 26.84 TL ve 26.68 TL olarak öne çıkıyor. Sonraki destekler ise 26.55 ve 26.46 seviyelerinde bulunuyor. Dolar/TL'de yukarı yönlü hareketlerde ise 27.30 TL ve 27.50  TL seviyeleri direnç olarak öne çıkıyor.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...