Dolar 24 TL'ye mi düştü? Google akılları karıştırdı, İslam Memiş doğrusunu açıkladı: İşte Dolar/TL'de son durum...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dolar 24 TL'ye mi düştü? Google akılları karıştırdı, İslam Memiş doğrusunu açıkladı: İşte Dolar/TL'de son durum...

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünyanın en kapsamlı arama motoru olan Google'ın 'dolar 24 TL' hatası yatırımcıyı panikletti. Vatandaşlar "Dolar 24 TL'ye mi düştü?" sorularına cevap arıyor. Dolar kuru gerçekten düştü mü? Uzman yorumu geldi. İşte Dolar/TL'de haftanın ilk rakamları...

Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık yeni faiz kararı öncesinde 28 TL'nin üzerinde adım adım yükselişini sürdüren dolar kurunun Google'da dün akşam 24 TL olduğu gösterildi. Dünyanın en kapsamlı arama motoru olan Google'da doların 24 TL olduğunu görenler şaşkına dönerken, yatırımcılar doların gerçekten düşüp düşmediğini merak ediyor. Dolar/TL bugün ne kadar? Dolar kuru 24 TL'ye düştü mü? İşte merak edilen soruların cevabı...

DOLAR 24 TL'YE DÜŞTÜ MÜ?

Google, dolar kuru hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılara resmi ve piyasadaki kur 28.17 iken 24 TL'ye kadar gerilediğini gösterdi. Sosyal medya platformu X başta olmak üzere vatandaşın gündemine oturan durum sonrasında vatandaş panikle banka hesaplarına bakmaya başladı. Yaşanan durum sistemsel bir hata olarak değerlendirildi.

Dolar 24 TL'ye mi düştü? Google akılları karıştırdı, İslam Memiş doğrusunu açıkladı: İşte Dolar/TL'de son durum...

DOLAR/TL BUGÜN NE KADAR?

Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık yeni faiz kararı öncesinde 28 TL'nin üzerinde adım adım yükselişini sürdüren dolar kuru, faizlerin yüzde 35'e tırmanmasının ardından yatay seyretse de yükseliş hızını korudu. Hafta boyunca 28 TL'nin üzerinde kalan Dolar/TL, 28,5433 liraya kadar yükselerek tüm zamanların zirvesine çıktı. ABD Dolar Endeksi 106,5 puana çıkarak son 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaşırken, Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başladıç

Dolar/TL, yeni güne ise yükseliş eğiliminde başlamasının ardından şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 28,2500'ten işlem görüyor.

EURO 25 TL'YE Mİ DÜŞTÜ?

Avrupa Merkez Bankası'nın 3 gösterge faizini sabit tutması ve Lagarde'nin mesajları sonrasında 30,2162 liraya kadar tırmanan Euro/TL ise Google tarafında 25.43 TL olarak gözüktü. Dolar tarafında olduğu gibi bu veri de hatalıyldı. Haftayı yüzde 0,73 yükselişle 29,8530 TL'den kapatan Euro/TL, yeni haftaya yüzde 0,1 artışla 29,8660 TL'den başladı.

Diğer döviz kurlarındaki tablo ise şu şekilde:

  • İngiliz sterlini yüzde 0,16 düşüşle 34,0668 lira
  • İsviçre frangı yüzde 0,16 yükselişle 31,1707 lira
  • Rus rublesi yüzde 0,2 yükselişle 0,3001 lira
  • Çin yuanı yüzde 0,2 yükselişle 3,8484 lira
  • Japon yeni yüzde 0,05 yükselişle 0,1879 lira

Dolar 24 TL'ye mi düştü? Google akılları karıştırdı, İslam Memiş doğrusunu açıkladı: İşte Dolar/TL'de son durum...

DOLARDA HAYALLER 24 GERÇEKLER 28 TL

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Google tarafında yaşanan durumun ardından sosyal medya hesabı üzerinden yatırımcıyı uyardı. Uzman isim yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"2023 için 'Piyasanın kontrolü teknik ve mantıkla değil, manipülasyonda' yapmanız gereken şey varlıklarınıza sahip çıkmak. Elindekini sattırmak için her türlü manipülasyon yapmalarına hazır ol. Kasım ayı kazanma ayı değil, batırma ayı. Sessizce kenarda bekle. Hayaller 24, gerçekler 28,16."

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...