Doğum izni artırılıyor

Doğum izni artırılıyor

Ekonomi Haberleri

Nüfus artış hızındaki yavaşlamanın önüne geçmek isteyen hükümet, 2015 yılında doğum iznini kadınların istihdamını azaltmayacak şekilde iyileştirilecek.

Araştırmalara göre Türkiye'nin nüfus artış hızı her sene yavaşlıyor. Tedbir alınmaması durumunda 2006 yılında 2.12 çocuk olan doğurganlık hızının 2050 yılına kadar 1.65 çocuk seviyelerine kadar gerileyeceği tahmin ediliyor. Bu çerçevede, 2014 yılında yapılan hukuki düzenlemelerle, çalışan kadınlara üçüncü çocuğa kadar doğum borçlanması imkânı, getirilmişti. 2015 yılında ise analık, babalık, refakat izinleri ve ücretsiz izinler iyileştirilecek. Doğum sonrası işe dönüşlerin garanti altına alınması amacıyla hukuki düzenlemeler yapılacak. Ebeveynler için doğuma bağlı olarak uzaktan, kısmî veya yarı zamanlı çalışma modelleri geliştirilecek. Velilerin talebi olması durumunda ve uygun ücret karşılığında etüt uygulaması gerçekleştirilecek. Evlilikler ve çocuk sahipliği nbsp;teşvik edilecek. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...