Doğalgaz acil, trafiğe turkuaz renkte çıkacak

Düzenleyen:
Doğalgaz acil, trafiğe  turkuaz renkte çıkacak

EKONOMİ Haberleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğalgaz dağıtımda yeni bir uygulamaya gidiyor. Dağıtımda görevli şirketlerin verimli ve eş güdümlü çalışması için ülke genelinde doğalgaz arıza araçları ve çalışan kıyafetleri tek tip olacak.

Osman Çobanoğlu

EPDK, Türkiye’deki arıza araçlarını turkuaz renkte tasarladı. Hâlihazırda her bir dağıtım şirketinin arıza aracı farklı renk ve standartlara sahipti. Fransa’da koyu mavi renk uygulanması sayesinde vatandaş bu araçları ayırt edip, geçiş üstünlüğü tanıyor. 

DAHA GÜVENLİ  

23 milyar liralık yatırımla Türkiye’nin her köşesine taşınan doğalgaz konforu ve 130 bin kilometrelik boru hattı yeni çalışma ile daha da güvenli hale gelecek. Doğalgaz arıza araçları doğal afet, savaş, seferberlik, acil müdahaleye destek verilmesi, kaçak tarama faaliyetleri gibi haller istisna olmak kaydıyla amacı dışında kullanılamayacak. Bakım ve onarım iki kişiden oluşan araç personelince yürütülecek. Gereği hâlinde, dağıtım şirketinin bünyesinde çalışan diğer personellerden de destek alınabilecek. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...